Az olcsó nyaralóhelyek Magyarországon egyre ritkábbak, a Balaton-parti szállások sokszor drágábbak, mint egy külföldi utazás. Azonban ha nem a legfrekventáltabb helyek környékén keresgélünk, akkor még itthon is találhatunk pénztárcakímélő pihenési lehetőségeket. Itt vannak az olcsó nyaralóhelyek Magyarországon, legalábbis 5 közülük!

Abaligeti-barlang

1982 óta fokozottan védett terület a Mecsek leghosszabb patakos barlangja. Nagyon szép a környék, egy hétvége alatt bejárhatjuk az egész Mecseket, ráadásul történelmi túrának sem rossz. Az Abaligeti-barlang azért került az olcsó nyaralóhelyek közé, mivel tökéletes a barlang környéke kempingre, így aztán csak a sátrat kell magunkkal vinni, nem kell fizetni a szállásért. Ha nem akarunk a szabadban éjszakázni, és ragaszkodunk a vezetékes vízhez és a falakhoz, akkor könnyen találhatunk olcsó apartmanokat is, mint például EZ ITT.

Sümeg

A sümegi vár ismert turistacélpont. A tavaszi és az őszi időszakban kifejezetten nagy érdeklődés övezi a Bakony délnyugati szárnyán és a Tapolcai-medencét a Kisalfölddel összekötő völgyben található Sümeget. Az olcsó nyaralóhelyek Magyarországon top 5-ös listájára nem véletlenül került fel, hiszen a vár mellett a Bakony erdejei csodás kirándulási lehetőségekkel kecsegtetnek.

A sümegi várban nyáron rendszeresen vannak játékok és programok is, melyekre akár párunkkal vagy családdal is érdemes ellátogatni. Ha egy kicsit messzebbre kirándulnánk, egy itt töltött hétvége alatt lemehetünk akár Tapolcára is, vagy a Balaton északi partjára. Szállást itt is lehet olcsón találni, nagyon otthonos apartmanok vannak, mint például EZ vagy EZ.

Őrségi skanzen

Az Őrség már önmagában számos lehetőséget kínál, számtalan a turista útvonal és a sötét erdő. Érdemes ellátogatni a pityerszeri skanzenbe is, a honfoglalás korában elődeink itt építettek őrállásokat az ország nyugati határvédelmének érdekében. A skanzenben többek között bemutatásra kerül a tökmag hagyományos sajtolása. Szállásból nincs hiány, érdemes lehet kipróbálni például EZT, ahol még jurtában is aludhatunk. Ha megjártuk az erdőket, akkor elugorhatunk Muraszombatra is, Szlovéniába.

Kis-Balaton

A Kis-Balaton mellett található szállások méltán kerültek fel az olcsó magyarországi nyaralóhelyek listájára. Sokkal kevesebb turista van ezen a környéken, mint a tömött Balatonon, ráadásul a természet helyenként szinte érintetlen. Az egyik legfontosabb, hogy a szállások árai is ezerszer kedvezőbbek, mint a sokszor horror árú Balaton-parton. Akár 13 ezer forintért is találhatunk apartmant. Ha kigyönyörködtük magunkat a természetben, akkor leautózhatunk Zalakarosra. Itt ugyan kicsit magasabbak az árak, mint a Kis-Balaton partján, de egy egész napos wellnesst néha megengedhetünk magunknak!

Zebegény

A fővárosból 30-40 perc alatt megérkezhetünk hétvégi kikapcsolódásunk helyszínére. Ha nem autóval utazunk, akkor vonattal is hasonlóan rövid idő alatt Zebegénybe érhetünk (a Nyugati pályaudvarról indulnak az idetartó vonatok). Bárhogy is utazunk, érdemes lehet biciklit is hozni, hiszen a környéken rengeteg gyönyörű hely van: a Duna-parton végigfut a bicikliút, mellette rengeteg a kávézó, söröző, étterem, sőt strand is van, így még meg is mártózhatunk. Egyre népszerűbb célpont, de még így is találhatunk szállást 20 ezer forintért.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Szja-bevallás 2024: újabb tájékoztatást adott ki a NAV, erre jó lesz figyelni

Folyamatosan postázza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a papíralapú szja-bevallási tervezeteket az igénylőknek a nyilvántartásában szereplő címekre. Jó tudni: az szja-bevallás 2024. május...

Durván megszaporodtak az SMS-es csalások: a rendőrség nevében próbálják lehúzni az embereket

Az elmúlt időszakban az e-mailes mellett az SMS-es csalások száma is megnőtt. Tavaly például a Magyar Posta nevével visszaélve próbálták becsapni a gyanútlan áldozatokat...

Otthonfelújítási támogatás 2024 feltételei: így kaphatsz maximális összeget

Június 3-tól lehet pályázni az új otthonfelújítási programra, amelyben az 1990 végig megépült családi házak energetikai korszerűsítésére lehet támogatást igényelni. A pályázatban kamatmentes hitellel...