Még nagyban tart a farsangi szezon, sőt most jön még csak a java: a mohácsi busójárás a 6 napig tartó farsangtemetéssel. Szóval még simán lehetünk hivatalosak farsangi buliba. Becsúszott egy utolsó pillanatos meghívás vagy egyszerűen nem jön az ihlet, hogy minek öltözzön be a gyerek? Gyerek jelmez házilag farsangra: látványos és otthon is könnyen megvalósítható ötleteket mutatunk.

Gyerek jelmez házilag az utolsó utáni pillanatra

Űrhajós

Az űrhajós jelmezhez csak egy kartondobozra és egy kartonpapírra van szükség. A dobozt vágjuk ki középen asztronauta sisak formára és díszítsük, színezzük kedvünkre. A kartonpapírból vágjunk űrhajó formát, amelyet akár egy szalaggal vagy pánttal a gyerek hátára is rögzíthetünk. A kiegészítőkhöz egyszínű kezeslábas vagy anorák illik. Ha belefér, akkor extrázhatjuk még a jelmezt házi készítésű, sugárhajtású rakétával: egy kartonpapírra ragasszunk két darab kétliteres műanyag üveget szorosan egymás mellé. Az üvegek szája nézzen lefelé, amelybe piros anyagokat ragasztottunk – ezek lesznek a tűzcsóvák. Lyukasszuk ki a kartonpapírt a négy sarkán, fűzzünk bele szalagot és így könnyedén felvehető hátra a rakéta.

Szakács

A szakács az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb jelmez, tényleg utolsó pillanatos. Kell hozzá egy kötény, a zsebekbe tegyünk fakanalat, merőkanalat. Szakács sapkát fehér papírból készíthetünk: a gyerek fejkörfogatának megfelelő méretű fehér papírt hajtogassunk harmonikára, majd hajtogassuk ki a papírt és tűzzük össze, hogy sapka formája legyen. További ötletek a szakács sapkához itt érhetők el.

Mesterember

Ez a jelmez azért nagyszerű, mert a háztartásban fellelhető tartozékok és kiegészítők, no meg a fantáziánk alapján variálható. Autószerelőtől kezdve az építésvezetőn át a vízszerelőig bármire elsüthetjük egy kantáros nadrág és csavarhúzó segítségével.

Orvos

Az orvos jelmez is azért csodálatos, mert játék orvosi táska biztos van otthon, így a sztetoszkóp pipa. És igazából, ha csak egy sztetoszkópból és civil ruhából áll a jelmez már az is nagyszerű, például mondhatjuk, hogy ez egy sürgősségin dolgozó orvos jelmez. Viszont egy fehér inggel és szemüveggel kiegészítve – amik szintén minden háztartásban megtalálhatók- szuper látványos jelmezt alkottunk 3 perc alatt.

Múmia

Szintén zseniális jelmez a múmia. Még fásli sem kell hozzá, ha nagyon úgy áll a helyzet. Valójában elég egy wc papír guriga is, bár tény, hogy az könnyen szakad, a fásli jobban bírja. A csuklókon és a bokáknál rögzítsük a kötést, egyébként pedig egy hozzávalóból 10 perces munkával alkottunk egy igen mutatós jelmezt.

Extra tipp óriási vész esetére

Kössünk egy csavarhúzót zsinóron a nadrág övtartójába. Ez a “csavarhúzó” jelmez. Garantáltan mindenki meg fogja kérdezni, hogy ez milyen jelmez.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Csak Magyarországon csökkent az újautó-eladások aránya az EU-ban – de miért?

Magyarországon az autók átlagéletkora egyre magasabb. Már közel 16 éves egy átlagos magyar autó. Ez pedig nem is fog csökkenni, ugyanis a magyarországi újautó-piac...

Töredékáron juthatunk gyógyászati segédeszközhöz: csak igényelni kell, egyéb támogatás is járhat

Jó, ha tudjuk: széles azon gyógyászati segédeszközök köre, amelyeket orvosi vény ellenében töredékáron vásárolhatunk meg. Lehet, hogy eddig nem tudtuk, hogy az egyébként gyógyászati...

Mikor ültethető ki a muskátli? Virágba borul, ha megfogadod a profi kertész 5 tippjét

A sokak által kedvelt virág tavasztól őszig szokott virágozni élénk színeiben, ráadásul folyamatosan. Nem csoda, hogy az ablakpárkányokban és a teraszokon az egyik leggyakrabban...