Még nagyban tart a farsangi szezon, sőt most jön még csak a java: a mohácsi busójárás a 6 napig tartó farsangtemetéssel. Szóval még simán lehetünk hivatalosak farsangi buliba. Becsúszott egy utolsó pillanatos meghívás vagy egyszerűen nem jön az ihlet, hogy minek öltözzön be a gyerek? Gyerek jelmez házilag farsangra: látványos és otthon is könnyen megvalósítható ötleteket mutatunk.

Gyerek jelmez házilag az utolsó utáni pillanatra

Űrhajós

Az űrhajós jelmezhez csak egy kartondobozra és egy kartonpapírra van szükség. A dobozt vágjuk ki középen asztronauta sisak formára és díszítsük, színezzük kedvünkre. A kartonpapírból vágjunk űrhajó formát, amelyet akár egy szalaggal vagy pánttal a gyerek hátára is rögzíthetünk. A kiegészítőkhöz egyszínű kezeslábas vagy anorák illik. Ha belefér, akkor extrázhatjuk még a jelmezt házi készítésű, sugárhajtású rakétával: egy kartonpapírra ragasszunk két darab kétliteres műanyag üveget szorosan egymás mellé. Az üvegek szája nézzen lefelé, amelybe piros anyagokat ragasztottunk – ezek lesznek a tűzcsóvák. Lyukasszuk ki a kartonpapírt a négy sarkán, fűzzünk bele szalagot és így könnyedén felvehető hátra a rakéta.

Szakács

A szakács az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb jelmez, tényleg utolsó pillanatos. Kell hozzá egy kötény, a zsebekbe tegyünk fakanalat, merőkanalat. Szakács sapkát fehér papírból készíthetünk: a gyerek fejkörfogatának megfelelő méretű fehér papírt hajtogassunk harmonikára, majd hajtogassuk ki a papírt és tűzzük össze, hogy sapka formája legyen. További ötletek a szakács sapkához itt érhetők el.

Mesterember

Ez a jelmez azért nagyszerű, mert a háztartásban fellelhető tartozékok és kiegészítők, no meg a fantáziánk alapján variálható. Autószerelőtől kezdve az építésvezetőn át a vízszerelőig bármire elsüthetjük egy kantáros nadrág és csavarhúzó segítségével.

Orvos

Az orvos jelmez is azért csodálatos, mert játék orvosi táska biztos van otthon, így a sztetoszkóp pipa. És igazából, ha csak egy sztetoszkópból és civil ruhából áll a jelmez már az is nagyszerű, például mondhatjuk, hogy ez egy sürgősségin dolgozó orvos jelmez. Viszont egy fehér inggel és szemüveggel kiegészítve – amik szintén minden háztartásban megtalálhatók- szuper látványos jelmezt alkottunk 3 perc alatt.

Múmia

Szintén zseniális jelmez a múmia. Még fásli sem kell hozzá, ha nagyon úgy áll a helyzet. Valójában elég egy wc papír guriga is, bár tény, hogy az könnyen szakad, a fásli jobban bírja. A csuklókon és a bokáknál rögzítsük a kötést, egyébként pedig egy hozzávalóból 10 perces munkával alkottunk egy igen mutatós jelmezt.

Extra tipp óriási vész esetére

Kössünk egy csavarhúzót zsinóron a nadrág övtartójába. Ez a „csavarhúzó” jelmez. Garantáltan mindenki meg fogja kérdezni, hogy ez milyen jelmez.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Fanta-botrány: kevesebb narancslé, annál több hűhó – a semmiért?

Napok óta foglalkoztatja az internet népét a Fanta-botrány, sorra jönnek az újabb és újabb hozzászólások, vélemények az "ügyben". De mi történt, honnan indult ez...

Budapesti albérlet egyetemistáknak – Ezt tedd, hogy olcsóbban megúszd!

Hamarosan tovább fognak drágulni a már most is nagyon drága budapesti albérletek. Az első fél évben 10-15 százalékkal nőttek az árak a fővárosi albérleti...

Már ez is megfizethetetlen? Megdöbbentően sokat drágultak a nyelvvizsgák

Az áremelés nem kerüli el a nyelvvizsga központokat sem, egy év alatt ismét árat emeltek. Bár az egyetemi felvételihez már nem kötelező a nyelvvizsga...