Könnyű, gyors, olcsó húsvéti sütemények: sós és édes is!

A kalács, sonka, tojás hármasa biztos, de a sós és édes húsvéti sütemények frontján már nincsenek különösebb megkötések. Mivel az infláció ellen sajnos a nyuszi sem nyújt védelmet, két olyan recepttel készültünk, amik kicsit kevésbé megterhelők a pénztárcánknak, mint a klasszikus vajas linzerek vagy egy tiramisu.

A répamuffin az ilyenkor népszerű répatorta kistestvére, nagyon szaftos, nagyon puha, légmentesen záródó dobozban sokáig elvan, így aztán előre is elkészíthetjük őket  – és ugyanez elmondható a szezon két kedvenc zöldjével turbózott, csinos kis kiflikről is.

Ebben a cikkben olyan húsvéti sütemények jönnek, amiket előre elkészíthetsz! Ha kalácsot keresel, azt is tudunk.

Édes finomság: Répás-diós muffin

  • 20 dkg sárgarépa 
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 10 dkg dió
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
  1. A répát finomra reszeljük, a diót megdaráljuk.
  2. A répát, az olajat, a joghurtot a tejet és a cukrot kikeverjük egy nagyobb tálban.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a diót, a lisztet, a sütőport és a sót.
  4. A száraz hozzávalókat 3 adagban belekeverjük a nedves alkotóelemekbe, alaposan eldolgozzuk.
  5. Nagyon vékonyan kiolajozunk 12 muffinformát, és 1,5-2 evőkanálnyi masszát teszünk mindegyik lyukba.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 35 percig (tűpróbával ellenőrizzük).
Húsvéti sütemények: sós és édes is!

Húsvéti süti sósan: Medvehagymás-spenótos kiflicskék

  • 40 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 csipet cukor
  • 70 g joghurt
  • 1 nagy tojás
  • 1 tk só
  • 0,5 dl napraforgó olaj

A töltelékhez:

  • 10 dkg vaj
  • só, bors
  • 10 szál medvehagyma
  • 1 marék spenót

A szóráshoz:

  • szezámmag vagy lenmag
  1. A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a felvert tojás ¾-ét, a joghurtot, a sót és a felfuttatott élesztőt egy tálba öntjük, és 5 perc alatt alaposan összedolgozzuk.
  3. Letakarjuk, és a duplájára kelesztjük.
  4. Közben a puha vajat aprítógépbe tesszük a medvehagymával és a spenóttal, a sóval meg a borssal, majd összedolgozzuk az egészet.
  5. Ha a tészta megkelt, 4 részre vágjuk, kigömbölyítjük, és egyenként 30 cm-es körlappá nyújtjuk.
  6. Két lapra kenjük a spenótos-medvehagymás fűszervajat, és a másik két üres lappal befedjük. Mindegyikből 15-16 háromszöget vágunk ki, majd szépen feltekerjük őket.
  7. A tojásunk maradékával lekenjük, megszórjuk szezámmaggal, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük a húsvéti süteményeket. 
Húsvéti sütemények: sós és édes is!
Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Ellepték a lakásodat a szárnyas hangyák? Így űzd el a betolakodókat

Utána jártunk, hogyan küzdheted le őket természetesen vagy vegyszeresen, hogyan előzheted meg a jövőbeli inváziót.

Mit jelent a félpanziós ellátás? 5 turisztikai kifejezés, amit érdemes ismerni

Alapvető fogalmat járunk körül, hogy legközelebb már könnyebben menjen a foglalás.

Meddig érvényes egy beutaló? Van egy fontos dolog, amit kevesen ismernek

Az is fontos, hogy meddig érvényes egy beutaló, de azért nem kell kétségbeesni, ha lejárna, csak az alábbi dolgot tartsuk szem előtt.

El sem hiszed, mi mindenre jó a zöld dió tinktúra: béltisztító hatása elképesztő

Mi csuda a zöld dió tintúra? S mire jó? Lássuk meg jótékony hatásait, majd készítsük el otthon együtt.