Mindjárt itt a téli szünet, jó, ha van tarsolyunkban néhány ötlet, amivel leköthetjük az aprónépet. A kicsik eljátszanak a saját játékaikkal, persze, de ha szeretnénk több időt tölteni velük, akkor érdemes valamilyen közös elfoglaltságot találni. Karácsonyi játékok gyerekeknek, amelyekbe a felnőttek is bekapcsolódhatnak: jöjjön 5!

Karácsonyi díszek készítése közösen

A közös kreatívkodás örömteli és összekötő élményt nyújt. Az alkotás során mindenki részt vesz a közös munkában, gyerekek és felnőttek egyaránt. Az egyszerű anyagok, mint a karton, gyöngyök, festék,krétafilcek számtalan lehetőséget kínálnak egyedi díszek és dekorációk létrehozására. A tevékenység nemcsak kreativitást fejleszt, hanem erősíti a családi kötelékeket is. Az elkészült díszekkel pedig otthonunkat személyessé és hangulatossá tehetjük az ünnepi szezonban.

Karácsonyi dallamok

A játékban a résztvevők egy kis részletet játszanak el a számukra választott karácsonyi dalból, miközben a többiek szemüket becsukva hallgatják. Ez a játék nemcsak a hallás és a zenei érzék finomhangolására ösztönöz, de a csapatmunkát és az ünnepi hangulat megosztását is erősíti. A szórakoztató és interaktív játék segít fokozni az ünnepi örömöt, miközben a család vagy barátok együtt élvezik a karácsonyi zenét.

Karácsonyi játékok gyerekeknek és felnőtteknek: kitalálós

A játékban egy tucat karácsonyi tárgyat rejtünk el a ház különböző pontjain. Kártyákat készítünk, amelyekre leírjuk, hol találhatók ezek a kincsek, majd minden játékos kap egy kártyát. Az első, aki sikeresen megtalálja az összes tárgyat, megnyeri a játékot. Ez az izgalmas és interaktív játék nemcsak ösztönzi a figyelmet, de a családot vagy barátokat is összehozza egy kis karácsonyi verseny során.

Szókincses kitaláló

A játékban minden résztvevő egyedi karácsonyi témájú szót vagy kifejezést kap, amit csak ő ismer. A kihívás, hogy a résztvevők szinonimákkal, példákkal vagy más kreatív módon adják át a szót vagy kifejezést, miközben a többieknek ki kell találniuk, miről van szó. Ez a játék nemcsak a kifejezőképességet és a kreativitást fejleszti, hanem a csapatmunkát is ösztönzi.

Megunhatatlan és klasszikus karácsonyi játékok gyerekeknek: kirakók

A kirakózás a logikai gondolkodást és a problémamegoldó készséget fejleszti. Nem muszáj, hogy a puzzle karácsonyi témájú legyen, akár mesehősös vagy állatos kirakót is választhatunk. Érdemes figyelembe venni az életkort: a kicsiket ne sokkoljuk egy 500 db-os kirakóval, vegyünk inkább olyan terméket, ami több, kevesebb darabból álló képet tartalmaz.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Megbízható utazási irodát keresel? Rémálom lehet a nyaralás, ha ezt az 5 dolgot nem tisztázod előre

Sok ember – főleg a családosok – számára felszabadító lehet, ha a nyaralást nem saját időnk és energiánk kárára szervezzük meg, hanem megbízunk ezzel...

A HBO Maxból Max lett: hogyan befolyásolja az előfizetői díjakat?

Május 21-től az HBO Maxból Max lett. Akik előfizettek a streamingszolgáltatásra, azok az elmúlt pár napban tapasztalhattak apróbb hibákat, és ha megnézzük a Max...

Mi az adóstárs és a kezes közötti különbség? Kétszer is gondold meg, mit vállalsz

Ha kölcsönt felvevő ismerősük, rokonunk felkér minket, hogy segítsük ki őket és legyünk az adóstársuk vagy kezesük, jól fontoljuk meg, mit lépünk. Az adóstárs...