Ha május 1., akkor majális! De hol, mikor, melyik ingyenes rendezvényre érdemes elmenni Budapesten és környékén? Ebben segítünk!

1. Budapest 150 – Majális a Városháza parkban

Budapest 150. születésnapja alkalmából majálist tartanak a Városháza Parkban, ahol zene, tánc, családi- és gyerekprogramok, változatos gasztroélmények kapnak helyet szombattól három napon keresztül. Ezt Karácsony Gergely főpolgármester közölte Facebook-oldalán. Május 1-jén 17 órakor a Midlife Crisis, majd a Balkán Fanatik és a Kelemen Kabátban ad koncertet. További részletek itt olvashatók.

2. Városligeti Majális

Május elsején elmaradhatatlan rendezvény a Városligeti Majális. A hamisíthatatlan majális hangulatát, hol máshol találhatnánk meg, mint a Városligetben. Virsli, sör, kolbász, lufi, vursli és változatos színpadi műsor garantálja a felhőtlen kikapcsolódást.

Programok:

  • Szombat

10:30 Megnyitó
11:00 Kalap Jakab
12.30 Harry Potter, bűvész show
14:00 Abba show
16:00 UFO
18:00 Nagy Laci Gitano
20:00 G.W.M

  • Vasárnap

11:00 Jégvarázs interaktív gyermekműsor
12:30 Marvel show Pókemberrel és a barátaival
14:00 Alma együttes
16:00 Irigy Hónaljmirigy
18:00 ESSEM
20:00 Bódi Guszti és Margó

  • Hétfő

11:00 Buborék együttes
12:30 Csingiling és a kalóztündér
14:00 Wald Disney koncert
16:00 Children of Distance
18:00 Jolly
20:00 Parno Graszt

3. Május 1-jén újra szabad a Pesti alsó rakpart

A Ferenc pápa látogatásával összefüggő forgalmi korlátozások miatt szombaton és vasárnap nem, de május 1-jén, a hétfői ünnepnapon ismét szabad a rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt. A rakpartszakaszt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között lehet autómentes környezetben használni május 1-jén.

4. Budapesti Tavaszi Fesztivál

Egy város legtisztább tükre mindig a benne lüktető kultúra. A főváros egyesítésének 150. évfordulóján a Budapesti Tavaszi Fesztivál közel hozza az itt lakók és ide látogatók számára a nyitott, befogadó és megújulni képes város élményét. Április 20. és május 2. között közel 30 helyszínen több mint 50 program dolgozza fel korunk és környezetünk jelenségeit változatos művészeti és kulturális eszköztárral.

Vannak olyan programok, amik fizetősek, de megannyi ingyenes, vagy csak regisztrációhoz kötött eseményen is résztvehetünk. Részletek itt.

5. Ingyenes lesz a Magyar Vasúttörténeti Park

Idén április 30-án, vasárnap és május 1-jén, hétfőn is díjmentesen léphetünk a Magyar Vasúttörténeti Parkba. Ez azért is remek programlehetőség, mert ez Európa legnagyobb szabadtéri vasúti élményparkja. Az ingyenes napokon a belépés és a fordítókorongozás díjmentes. Több más interaktív program viszont fizetős lesz. Ilyen például a kézi és motoros hajtányozást, a közkedvelt kerti kisvasutat, vagy éppen a lóvasutazást. Részletek itt.

6. Dürer Kertnyitás: Korai Öröm koncert, after: Infragandhi

A 15 éves Dürer Kert bemutatja: Reggel 11:00-től már lehet is szemezgetni a Tribal Market kézműves ereklyéi között. A naplementét követő koccintások és rég nem látott barátok begyűjtése után pedig már a Korai Öröm repít minket a boldogság egy következő szintjére. Ezt végül Infragandhi szettje helyezi tökéletes keretek közé az éjszakai levezetés során, hogy zárásképp mindenki elégedett mosollyal távozhasson a helyszínről!⁣⁣ Kicsik, nagyok, kutyák, hódok, kacsák; találkozunk az Öböl utca partján! Részletek ez esemény Facebook-oldalán.

7. Majális Figi és Lipike házatáján

Ha angyalföldi majális, akkor Reketye sörfőzde minden ismert és titkos tételével. A (sör)csapból és a több, mint 15 féle dobozból is ők folynak majd – no meg persze virsli kolbásszal, vagy fordítva. Várnak mindenkit szeretettel 9:00 és 20:00 óra között. A menü páros mangalica virsli, debreceni kolbász, sült káposzták, birs, kókuszos sárgamustárhab, megfejelve ropogós, kovászos kenyérrel lesz. Részletekért kattints ide.

+1: Majális a szentendrei Skanzenben

Május 1-jén a szentendrei Skanzen Erdély épületegyüttesében régi majálisok városi és falusi hangulatát idézik meg: lesz vurstli, a mutatványosok mellett megjelenik Paprika Jancsi alakja, állítanak májusfát és különleges könyvbemutatóra is készülnek közönségtalálkozóval és nyomozással. A többi felsorolt programmal ellentétben ez nem lesz ingyenes. Jegyek itt vásárolhatóak online. A normál ár 3000, az ifjúsági (6-26 év) pedig 1500 forintba kerül.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Húsvéti menetrend: így járnak a buszok, a vonatok és a HÉV-ek a hosszú hétvégén

A tavaszi szünet és az ünnep miatt változik a menetrend a MÁV, a Volánbusz és BKK járatainál. Vasárnap óraátállítás lesz, ami több budapesti éjszakai...

Húsvétkor milyen idő lesz? Mindenre is készülj fel

Hogyan tervezzünk a hosszú hétvégére és az ünnepekre? Nemrég még azt mondták, hűvös, esős és felhős időre készüljünk, most pedig elvileg olyan időjárásra számíthatunk,...

Mennyibe kerül a fővárosi piacokon a minőségi húsvéti sonka? Megnéztük helyetted

A sonka ugyanúgy hozzátartozik a húsvéthoz, mint a tojás, a kalács, na, meg persze a vendégváró finomságok. Aki még nem szánta rá magát a...