Az előrefizetős mérő ugyanúgy méri az elfogyasztott áramot, mint a hagyományos típusok, azonban a fogyasztást előre ki kell fizetni. 

Működése hasonló, mint egy feltöltő kártyás mobiltelefoné. Ott sem enged a rendszer több kimenő hívást a feltöltött összeg elfogyása után. A készülék itt is kikapcsolhatja az áramot. Emiatt fontos a még hátralévő áram mennyiséget a mérő kijelzőjén figyelemmel követni, és az újabb feltöltést időben elvégezni.

Miért jó?

Az előfizetős mérő előnye, hogy pontosan kézben tarthatók a költségek. Tapasztalatok szerint csupán magának a mérő felszerelésének tényére is csökken a háztartás fogyasztása a nagyobb odafigyelés miatt. Bérlakások esetén elkerülhetők a vitás ügyek, magas számlák, illetve gyakori fogyasztóváltozások kezelésére is megoldást nyújt.

Ki igényelheti? Mennyibe kerül?

Az E-On oldalán elérhető információk alapján az előrefizetős mérő felszerelése a védendő fogyasztók számára jogszabályi rendelkezés értelmében díjmentes. Előrefizetős mérőt fennálló tartozással nem rendelkező, egyetemes szolgáltatásban lévő ügyfeleik is igényelhetnek az alábbi bruttó árakon:
1 fázisú előrefizetős mérő esetén: 59.373 Ft
3 fázisú előrefizetős mérő esetén: 85.950 Ft

Mi az igénylés menete?

Az MVM oldalán az igénylés menetére vonatkozóan azt írják, előrefizetős mérő kizárólag személyesen igényelhető ügyfélszolgálati irodáikban. Az igényléskor ki kell tölteni egy nyilatkozatot, valamint rendezni kell az első 50 kWh mennyiség összegét.
A mérőt különböző összegekkel lehet feltölteni. Feltölthető mobilapplikáción keresztül, online ügyfélszolgálaton, közel 500 partnerüzletükben, postai csekken vagy átutalást követően ügyfélszolgálatukon személyesen.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Önkormányzati segély nyugdíjasoknak

Jó, ha tudjuk, hogy bizonyos élethelyzetekben vagy ha rendkívüli segítségre van szükségünk nyugdíjasként, akkor támogatásért fordulhatunk az önkormányzathoz is. Nem elég a nyugdíj és...

Szja-bevallás 2024: újabb tájékoztatást adott ki a NAV, erre jó lesz figyelni

Folyamatosan postázza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a papíralapú szja-bevallási tervezeteket az igénylőknek a nyilvántartásában szereplő címekre. Jó tudni: az szja-bevallás 2024. május...

Durván megszaporodtak az SMS-es csalások: a rendőrség nevében próbálják lehúzni az embereket

Az elmúlt időszakban az e-mailes mellett az SMS-es csalások száma is megnőtt. Tavaly például a Magyar Posta nevével visszaélve próbálták becsapni a gyanútlan áldozatokat...