Kong a nappali az ürességtől, mert a kanapé elvitte az összes pénzt? Mutatunk pár költséghatékony megoldást a helyiség barátságossá tételére.

Egy színes fal

Ha az ízlésed és az adottságok is engedik, ráadásul minden fal fehér, akkor egy falat vállalj el nagyon színesre. Olajzöld, mély türkiz, ciklámen, sötétszürke. Szépen belakja a teret egy nagy színes folt, és egy falat te is legurítasz, nem kell szakembereket hívni. Arra figyelj, hogy az intenzív színek 3 réteget biztosan igényelnek, és meglepően jó árnyalatok vannak már előre bekevert festékekből is, amik olcsóbbak, mintha kevertetsz.

Strukturált fal

Tégláig bontsd vissza a falat, vagy képnek rakj fel egy nagy felületet akár lamináltból, régi pajtaajtót használj képnek, tisztíts meg egy uszadékfát és tedd fel a falra. Sokszor elég csak egy folt, ami megtöri a teret és ezzel megszűnteti a zavaró ürességet.

Művészet

Nem kell aukcióra menni, elég ha veszel rámára feszített vásznakat és akár a gyerekekkel összepancsoljátok. Vagy ez az IKEA képeket alapul vevő megoldás is szuperül működik.

Ments növényeket

Online piactereken olcsón, akár ingyen elvihető szobanövényeket is találsz, amelyek hálásan és élettel töltik ki a nappalit.

Varrj párnákat

Sok párnával minden kanapé sokkal barátságosabb. Ha a legolcsóbb párnabelsőt veszed, és a huzatokat te készíted el, sokkal olcsóbban jössz ki. Olcsó méteráruk, maradékok pedig pont ilyen kis mennyiségekben több erre szakosodott textil outletben, vagy online piactereken is kaphatók.

Láthatod, hogy nem kell hozzá sok pénz, csak egy kis kreativitás, és a nappali máris igazi központja lehet az otthonodnak. Ha pedig kedvet kaptál, akkor a fürdőszobát is feldobhatod. Ehhez mutatunk néhány tippet.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Szülő jogai a kórházban: 5 dolog, amit a legtöbben nem ismernek

Akár váratlan (betegség, műtét), akár természetszerű (szülés, születés) ok miatt kerültök te vagy gyermeked huzamosabb ideig kórházba, jó, ha tisztában vagy jogaitokkal. Milyen jogok...

Jószomszédi iszony, avagy szomszédjogi szabályok: ki újítsa fel a kerítést?

Egy jó szomszéd örök áldás lehet, egy problémás szomszéd azonban megkeseríti a mindennapokat. Sok esetben a szakemberek is azt javasolják, hogy először próbáljunk meg...

Olcsó receptek 2000 forint alatt: paradicsomos káposztafőzelék gombafasírttal

2000 forintból ebéd vagy vacsora 4 főre? Nem lehetetlen: sorozatunkban olyan recepteteket mutatunk, amelyek ennyiből (vagy akár kevesebből) kijönnek. Íme, az ‘olcsó receptek 2000...