Hónapról hónapra rekordokat dönt a szegények adójának nevezett infláció Magyarországon. Amíg nem lesz hazánkban politikai változás, akarat és tudás a helyzeten változtatni, addig ez nem is fog javulni.

De mit tehetünk addig, amíg ez nem történik meg? Egyáltalán: Miért van ilyen mérttékű áremelkedés? Hogyan spóroljunk? Mindezekre választ kaphatsz a Hóvége cikkeiből.

1. Nem te tehetsz róla, hogy nem jössz ki, mindennek elszabadult az ára

Hogy ezt bebizonyítsuk, készítettünk egy kalkulátort, mellyel megnézheted, mennyibe került volna egy bevásárlás a korábbi években. Íme:

2. 2010-ben majdnem feleannyiból megvolt egy tojásrántotta, mint ma

Ma már mindannyiunk megszenvedi a rekordmagas áremelkedést. Ott állunk a boltok polcainál és nem értjük, hogyan lett egyik pillanatról a másikra minden ilyen drága. Közben a fizetésünk nem nőtt. Így hát a legtöbb dolgot inkább a polcon hagyjuk. Ezért is van az egységes ellenzéknek kidolgozott programja arra, hogyan kellene megállítani ezt a felfoghatatlan mértékű áremelkedést. Cikkünkben találhatsz egy kalkulátort is, amivel egyszerűen megnézheted, mennyivel drágult egyes ételek elkészítési költsége. Kattints:

2010-ben majdnem feleannyiból megvolt egy tojásrántotta, mint ma

3. Kétszeres ára lett a szendvicsnek – Kettőből egyet a drágulás emészt fel

Nézzük meg, mennyit drágultak az egyik legalapvetőbb ételünk, a vendéglátások elmaradhatatlan kellékeként szolgáló egyszerű szendvics hozzávalóinak árai. Az óriási áremelkedés szemléltetése érdekében itt is megtalálod kalkulátorunkat:

4. Miért mondják, hogy az infláció is egyfajta adó?

Magyarországon a rekordmértékű infláció hatalmas terheket rótt az emberekre az elmúlt időszakban. Először tisztázzuk, mi is az az infláció, miért hívhatjuk egyfajta adónak? Cikkünkből megtudhatod:

5. Mennyivel lett drágább az élet?

A brutális áremelkedés a rossz kormányzati gazdaságpolitika, az ebből fakadóan magas euróárfolyam (gyenge forint) és a teljesen hatástalan árstop következménye. De mennyi is az annyi? Kattints!

6. 6 kérdés, 6 válasz: a gyenge forintról

Ha már a gyenge forint: Mi történt a forinttal? Milyen hatással lesz ez a mindennapjaimra? Milyen hatással van mindez a termékek árára? Minerre választ kaphatsz erről szóló cikkünkből.

7. Pár tipp, hogy spórolni tudj

Az alapvető élelmiszerek ára már a tavalyi évben is gyorsan növekedett. Az infláció az év végére jelentősen megugrott. Januárban ismét elszabadult az infláció. Most pedig itt a rémisztő adat: négyszáz forintot kell fizetni egy euróért, ami szinte mindent drágít. Így spórolhatsz:

8. Tudod, mire költöd a 13. havi nyugdíjat? Áremelkedésre!

Mindenki megérzi az áremelkedést. A nyugdíjasok különösképp. Hiába tervezted azt, hogy a plussz pénzt majd az unokákra, a lakás felújítására, vagy nyaralásra költheted. Az óriási áremelkedés mindent el visz. Részletek:

Kapcsolódó

Legfrissebb

Mikor illetékmentes a lakásvásárlás? Milliókat spórolhatsz, ha ezt tudod

Ha lakásvásárláson gondolkozunk, akkor a vételáron kívüli egyéb költségekkel is számolnunk kell, így pl. az illetékfizetési kötelezettségünkkel. Az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL....

Krumpli termesztése vödörben? Mutatjuk, mire figyelj

Nem csak azok tudnak házilag termeszteni krumplit, akiknek kertje van. Még egy erkély is elég, vagy egy jó napos terület a lakásban. Bizony, beltérben...

Egész évben lombos, nyáron gyönyörű virágokat hoz: így neveld a japán cserjédet

Nagy népszerűségnek örvend a japán cserje. Nem csoda, hiszen mutatós, örökzöld növény, amelyet egyszerű nevelni. Ha ügyesen gondozzuk, apró fává nő, ha pedig többet...