Franciasaláta, kaszinótojás, sonkatekercs: 1 óra alatt megvan mindhárom klasszikus

Mi az a három klasszikus étel, amit mindenki szeret, ráadásul gyorsan elkészül és egyetlen ünnepi asztalról vagy vendégségből sem hiányozhat? A tökéletes trió természetesen a franciasaláta, kaszinótojás, sonkatekercs. Most a húsvét és a sok vendégeskedés miatt ízletes és gyorsan elkészíthető receptekkel idézzük fel ezeket a kicsit retró kedvenceket.

Nem lehet csodálkozni a franciasaláta, kaszinótojás, sonkatekercs töretlen népszerűségén, mivel nagyon finom és hihetetlenül egyszerűen elkészül mindhárom. Hibázni sem lehet velük, ha nincs ötletünk arra, hogy mit vigyünk a vendégségbe vagy mi kerüljön az asztalra, tuti biztos választás. Mutatjuk, hogyan lehet gyorsan finomat készíteni.

Franciasaláta, kaszinótojás, sonkatekercs: így készítsd!

Franciasaláta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg fagyasztott franciasaláta alap
  • 4 evőkanál mustár
  • 500 ml tejföl
  • 3 evőkanál majonéz
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Néhány perc alatt sós vízben puhára főzzük a fagyasztott zöldségkeveréket, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg a zöldség hűl, elkészítjük a salátaöntetet. Ehhez nem kell mást tenni, mint alaposan összekeverni a mustárt, tejfölt és a majonézt, majd ízlés szerint sózni és borsozni.
  3. A lehűlt zöldségekhez hozzáadjuk az öntetet, jól összeforgatjuk. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben, akkor jól összeérnek az ízek.

Sonkatekercs

Hozzávalók 6 személyre:

  • 12 szelet pulykamellsonka 
  • 4 db főtt tojás
  • 20 dkg krémsajt
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A főtt tojásokat villával törjük össze apróra.
  2. A krémsajtot összekeverjük a mustárral, citromlével, sóval és borssal, majd hozzáadjuk az összetört tojást és robotgéppel simára dolgozzuk. Persze robotgép nélkül is lehet.
  3. Végezetül töltsük meg a sonka szeleteket a krémmel, majd egyenként tekerjük fel.

Kaszinótojás

Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 db tojás
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 késhegynyi só
  • 1 késhegynyi bors

Elkészítés:

  1. A 6 darab tojást keményre főzzük, majd félbevágjuk félbe és kiszedjük a tojássárgáját.
  2. A majonézt, a mustárt, a tejfölt a petrezselyemmel és az összetört tojássárgájával keverjük össze, majd ízlés szerint adjunk hozzá sót és borsot.
  3. A félbevágott tojásokat töltsük meg a krémmel és szépen helyezzük el egy nagy tálon a sonkatekercsekkel együtt.
Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

A takarítás szent grálja: mire jó az IPA tisztító és hogyan használd?

Az izopropil alkohol sokoldalú, gyorsan ható és olcsó megoldás a hétköznapi fertőtlenítésre és tisztításra, amely otthon is biztonságosan használható.

Olcsó, nyárias, retró: isteni resztelt máj sűrű szafttal

Resztelt máj sűrű szafttal, petrezselymes burgonya körettel tálalva.

Segélyhívás külföldön, ha csak magyarul beszélsz, vagy nincs térerő – Túlélő útmutató az EU-ban

Életmentő kisokos: hogyan hívhatunk segítséget külföldön a legegyszerűbben, bármilyen helyzetben?

Százezres PET-CT tb-alapon? Így lesz ingyenes az izotópos vizsgálat – erre kell figyelni

Az izotópos vizsgálat menete sokak számára még titokzatosnak tűnhet, pedig a megfelelő előkészítéssel...

Ennyi lenne a rokkantsági ellátás alapösszege, ha követné az inflációt: így sem lehetne belőle túlélni

Az inflációkövető adóemelést már feltalálták, de mi lenne, ha ugyanez megvalósulna a különböző ellátásoknál?

Strómanná tett hajléktalan: ki megy börtönbe a többmilliós tartozásért?

Ha egy csődbe vitt céget hajléktalan „strómanra” írnak, a felelősség és a börtön azé lehet, aki ténylegesen a vagyonkimentést intézte, a „vádalku” pedig legfeljebb enyhítést hozhat.