Karamellizált káposztás tészta: ha így készíted, a gyerek is szeretni fogja

Hogy készül el a karamellizált káposztás tészta? Az a fajta, amelyik nem a menzaihoz hasonlítható, hanem ténylegesen finom. Cikkünkben megtalálod a receptet ehhez a spórolós, kevés alapanyagos ételhez, ami hónap végére is tökéletes választás lesz.

Akkor esik nehezünkre megenni a káposztás tésztát, ha a káposzta büdös és a tészta puha, szétfőtt. Sokak számára a menzán szerzett rossz tapasztalat határozza meg, hogyan állnak ehhez az ételhez. A jó hír, hogy ezt az olcsó, kevés alapanyagot igénylő fogást igen egyszerű elkészíteni. Leginkább türelem kell hozzá, és ha követjük a receptet, biztosan visszatérő menü lesz otthonunkban a karamellizált káposztás tészta.

A karamellizált káposztás tészta

A különbség abban rejlik, hogy milyen alapanyagot használunk és hogyan készítjük elő a káposztát. Ha odaégetjük, akkor keserű lesz, ha nem fő át rendesen, akkor nem lesz olyan jó az íze.

Annyi a titok, hogy a reszelt káposztát nem önmagában ,hanem kevés vajon és cukorral kell párolni, szépen lassan. Az se mindegy, hogy meddig főzzük, hiszen nem szabad, hogy szétessen a káposzta, csak a barnulásig pároljuk!

Ha ez a lépés sikerül, akkor már nem igazán tudjuk elrontani a káposztás tésztát. Legfeljebb arra kell még odafigyelnünk, hogy ne főzzük túl a tésztát, a fogkemény állapot a legjobb. Minél több tojásból készül a tészta, annál finomabb lesz.

Az utolsó fontos részlet az, hogy miután összekeverjük a káposztát a tésztával, még egyszer pirítsunk rá, mert ezáltal egy extra ízlöketet fog kapni.

Tehát összefoglalva, amire érdemes odafigyelni:

  1. párolás módja (cukorral, vajjal lassan)
  2. sok tojásos tésztát használjunk
  3. a végén pirítsunk rá

Karamellizált káposztás tészta

Ahogyan a gyerek is szeretni fogja
Recept nyomtatása
Fogás Főétel
Konyha magyar
Kulcsszavak gyerekbarát, káposzta, karamellizált, olcsó
Adag(ok) 4

Hozzávalók

  • 700 gramm reszelt káposzta
  • 1 ek cukor
  • 1 ek vaj
  • 500 gramm tojásos tészta
  • (ízlés szerint)
  • Bors (ízlés szerint)

Elkészítés

  • Olvasszuk meg a vajat egy nagy lábosban, adjuk hozzá a cukrot, pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a reszelt káposztát.
  • Keverjük el és fedő nélkül, folyamatos keverés mellett, alacsony lángon pároljuk, míg megpuhul és megbarnul.
  • Aztán főzzük meg a tésztát, szűrjük le és tegyük a káposztához. Pirítsuk meg egy kicsit és fogyasszuk cukorral, borssal vagy sóval.
Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Hogyan lehet kimosni a futócipőt, ha lepisilte a kutya?

Megoldjuk, nem kell pánikba esni.

„Mi történt tegnap este?” — Amikor reggelre eltűnnek az emlékek, és félsz attól, mit mondhattál

Reggelre nem emlékszel az előző estére? Tudj meg mit tehetsz az éjszakai memóriafátyol ellen. Gyors tippek:

Mennyei aszalt szilva házilag: a bolti ár ötödéből kijön és sokkal finomabb

Az aszalás az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a nyár zamatos gyümölcseit télre is megőrizzük. Az aszalt szilva házilag nemcsak olcsóbb, mint a bolti, hanem ízben és minőségben is felülmúlja azt.

Vízitorma: A koleszterincsökkentő  szuperzöldség, amit egész évben szüretelhetsz – ilyen egyszerű a gondozása

A vízitormát akár a konyhában is termesztheted, így minden nap kéznél lesz ez a remek vitaminbomba.