Nagyon finom krumplilepény maradék krumplipüréből: gyors és laktató

Ha a vasárnapi ebédből megmaradt egy kis krumplipüré, de már degeszre ettük magunkat vele, akkor itt a megoldás! A krumplilepény krumplipüréből is elkészíthető, nem kell vele sokat vesződni: szinte biztos, hogy van hozzá alapanyag és isteni csemege lesz az esti filmezéshez vagy a vacsora mellé. Ráadásul, ha másnapra is marad, akkor csomagolhatunk a munkába is, jobban pakolható, mint a krumplipüré.

A puha krumplilepény krumplipüréből készítve is isteni lesz, nagyon puha, foszlós, szinte már az amerikai palacsintára emlékeztető állagot kapunk belőle. Tejföllel és reszelt sajttal tálalva pedig akár reggelire is jó lehet, de szendvics alapanyagnak is megfelel. A burgonyapüré vaj és tej tartalma miatt nem kell aggódni, sokat elbír a tészta. Azonban, ha folyós krumplipürével dolgozunk, akkor számítsunk arra, hogy több lisztet kell felhasználnunk.

Krumplilepény krumplipüréből

Isteni csemege az esti filmezéshez
Recept nyomtatása
Fogás köret
Konyha magyar
Kulcsszavak egyszerű, krumplifőzelék, lepény, maradékmentő, olcsó
Előkészítési idő 10 perc
Elkészítési idő 20 perc
Teljes idő 30 perc

Hozzávalók

  • 300 gramm krumplipüré (vagy amennyi megmaradt)
  • 120 gramm liszt (vagy amennyivel elég szilárd lesz a krumplipüré)
  • 10 gramm élesztő
  • 1 kis csokor snidling
  • 30 ml tej
  • 1 darab tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Bors

Sütéshez:

  • Zsír vagy olaj

Tálaláshoz opcionális:

  • Tejföl

Elkészítés

  • A krumplilepény krumplipüréből való elkészítéséhez először is keverjük össze a liszttel a tojást, ha a krumplipüré túl hígnak bizonyul adjunk hozzá több lisztet, hogy legyen tartása a lepénynek.
  • Ezután borsozzuk és sózzuk meg érzéssel a masszát, ezután a felaprózott snidlinget szórjuk bele és a zúzott fokhagymát is adjuk hozzá a keverékhez. Ezt követően öntsük hozzá a langyos tejben elkevert élesztőt és keverjük össze az összes alapanyagot.
  • A krumplilepény kisütéséhez kenjünk ki egy serpenyőt zsiradékkal, ez lehet vaj is vagy olaj is. Elsőnek érdemes 2 evőkanálnyi lepényalapot rátenni a serpenyőre, de amikor már ráéreztünk a módjára, hármasával-négyesével is készíthetjük a krumplilepényeket. Közepes lángon vagy kicsit erősebben süssük a lepényeket oldalanként 2 percig. Sütés után vegyük ki őket és törölgessük meg őket papírtörlővel, hogy leszáradjon róla az olaj.
  • A tálalás mellé keverjük össze a zúzott fokhagymát a tejföllel, ebbe mártogatva istenien lehet fogyasztani a krumplislepény krumplipüréből készült változatát.
  • Az előkészítési idő 10 percet vesz igénybe, a sütés nagyjából 20 perc lesz, így összesen 30 perc alatt meg is vagyunk a vacsival vagy snackkel vagy a reggelivel, szóval a krumplipüréből készült krumplilepénnyel.
Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Ezt a rejtett szabályt sokan nem tudják a nők 40 nyugdíj kapcsán – Ezért nem vásárolhatsz szolgálati időt

Sokan nincsenek tisztában vele, hogy a nők 40 nyugdíj esetén nem lehet szolgálati időt vásárolni. Mutatjuk, miért és mire kell figyelni.

Ha így viselkedsz a játszótéren, százezrekre büntethetnek

Játszótéri szabályok: ismerd őket meg cikkünkből, ne kockáztass bírságot!

Hol a legolcsóbb és a legfinomabb a párizsi? Leteszteltük, ez a nyertes!

Nagyon szeretem a párizsit. Ha te is, akkor ezt a cikket neked írtam!

Ezért ne használd a vízforralót a szállodában – pokol, ami abban benne van

A szállodai vízforraló veszély nem csak a legionella szaporodásában, hanem a műanyagból oldódó BPA- és ftalát-maradványokban, valamint az elhanyagolt tisztítás miatt felhalmozódó szerves szennyeződésekben rejlik.

A tökéletes pásztortarhonya titkai: ez a legolcsóbb bográcsos fogás, ha unod a paprikás krumplit

Régi nagy kedvenc, ami jó minőségű alapanyagokból és egy kis hozzáértéssel igazi nyári lakoma lesz.