Krumplilepény krumplipüréből
Isteni csemege az esti filmezéshez
Recept nyomtatása
Fogás köret
Konyha magyar
Kulcsszavak egyszerű, krumplifőzelék, lepény, maradékmentő, olcsó
Előkészítési idő 10 perc perc
Elkészítési idő 20 perc perc
Teljes idő 30 perc perc
- 300 gramm krumplipüré (vagy amennyi megmaradt)
- 120 gramm liszt (vagy amennyivel elég szilárd lesz a krumplipüré)
- 10 gramm élesztő
- 1 kis csokor snidling
- 30 ml tej
- 1 darab tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- Só
- Bors
A krumplilepény krumplipüréből való elkészítéséhez először is keverjük össze a liszttel a tojást, ha a krumplipüré túl hígnak bizonyul adjunk hozzá több lisztet, hogy legyen tartása a lepénynek. Ezután borsozzuk és sózzuk meg érzéssel a masszát, ezután a felaprózott snidlinget szórjuk bele és a zúzott fokhagymát is adjuk hozzá a keverékhez. Ezt követően öntsük hozzá a langyos tejben elkevert élesztőt és keverjük össze az összes alapanyagot.
A krumplilepény kisütéséhez kenjünk ki egy serpenyőt zsiradékkal, ez lehet vaj is vagy olaj is. Elsőnek érdemes 2 evőkanálnyi lepényalapot rátenni a serpenyőre, de amikor már ráéreztünk a módjára, hármasával-négyesével is készíthetjük a krumplilepényeket. Közepes lángon vagy kicsit erősebben süssük a lepényeket oldalanként 2 percig. Sütés után vegyük ki őket és törölgessük meg őket papírtörlővel, hogy leszáradjon róla az olaj. A tálalás mellé keverjük össze a zúzott fokhagymát a tejföllel, ebbe mártogatva istenien lehet fogyasztani a krumplislepény krumplipüréből készült változatát.
Az előkészítési idő 10 percet vesz igénybe, a sütés nagyjából 20 perc lesz, így összesen 30 perc alatt meg is vagyunk a vacsival vagy snackkel vagy a reggelivel, szóval a krumplipüréből készült krumplilepénnyel.