Nagyon finom krumplilepény maradék krumplipüréből: gyors és laktató

Ha a vasárnapi ebédből megmaradt egy kis krumplipüré, de már degeszre ettük magunkat vele, akkor itt a megoldás! A krumplilepény krumplipüréből is elkészíthető, nem kell vele sokat vesződni: szinte biztos, hogy van hozzá alapanyag és isteni csemege lesz az esti filmezéshez vagy a vacsora mellé. Ráadásul, ha másnapra is marad, akkor csomagolhatunk a munkába is, jobban pakolható, mint a krumplipüré.

A puha krumplilepény krumplipüréből készítve is isteni lesz, nagyon puha, foszlós, szinte már az amerikai palacsintára emlékeztető állagot kapunk belőle. Tejföllel és reszelt sajttal tálalva pedig akár reggelire is jó lehet, de szendvics alapanyagnak is megfelel. A burgonyapüré vaj és tej tartalma miatt nem kell aggódni, sokat elbír a tészta. Azonban, ha folyós krumplipürével dolgozunk, akkor számítsunk arra, hogy több lisztet kell felhasználnunk.

Krumplilepény krumplipüréből

Isteni csemege az esti filmezéshez
Recept nyomtatása
Fogás köret
Konyha magyar
Kulcsszavak egyszerű, krumplifőzelék, lepény, maradékmentő, olcsó
Előkészítési idő 10 perc
Elkészítési idő 20 perc
Teljes idő 30 perc

Hozzávalók

  • 300 gramm krumplipüré (vagy amennyi megmaradt)
  • 120 gramm liszt (vagy amennyivel elég szilárd lesz a krumplipüré)
  • 10 gramm élesztő
  • 1 kis csokor snidling
  • 30 ml tej
  • 1 darab tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Bors

Sütéshez:

  • Zsír vagy olaj

Tálaláshoz opcionális:

  • Tejföl

Elkészítés

  • A krumplilepény krumplipüréből való elkészítéséhez először is keverjük össze a liszttel a tojást, ha a krumplipüré túl hígnak bizonyul adjunk hozzá több lisztet, hogy legyen tartása a lepénynek.
  • Ezután borsozzuk és sózzuk meg érzéssel a masszát, ezután a felaprózott snidlinget szórjuk bele és a zúzott fokhagymát is adjuk hozzá a keverékhez. Ezt követően öntsük hozzá a langyos tejben elkevert élesztőt és keverjük össze az összes alapanyagot.
  • A krumplilepény kisütéséhez kenjünk ki egy serpenyőt zsiradékkal, ez lehet vaj is vagy olaj is. Elsőnek érdemes 2 evőkanálnyi lepényalapot rátenni a serpenyőre, de amikor már ráéreztünk a módjára, hármasával-négyesével is készíthetjük a krumplilepényeket. Közepes lángon vagy kicsit erősebben süssük a lepényeket oldalanként 2 percig. Sütés után vegyük ki őket és törölgessük meg őket papírtörlővel, hogy leszáradjon róla az olaj.
  • A tálalás mellé keverjük össze a zúzott fokhagymát a tejföllel, ebbe mártogatva istenien lehet fogyasztani a krumplislepény krumplipüréből készült változatát.
  • Az előkészítési idő 10 percet vesz igénybe, a sütés nagyjából 20 perc lesz, így összesen 30 perc alatt meg is vagyunk a vacsival vagy snackkel vagy a reggelivel, szóval a krumplipüréből készült krumplilepénnyel.
Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Ezért tegyél barkaágat húsvétkor a lakásba: nem csak bőséget hoz, még 4 dolog a szép szokás mögött

A húsvéti barkaág nem csupán szép tavaszi dekoráció. Mélyebb jelentése van: a természet újjászületését, a keresztény hagyományokat (Virágvasárnap), a védelmet és a bőséget is szimbolizálja.

Ingyen is hajózhatsz a Dunán: szuper program gyerekekkel kompozni, mutatjuk a BKK hajó útvonalát

Budapesten kétféle hajós lehetőség közül választhat az, aki vízre szállna.

A nagy muskátli trükk: októberig ontja a virágokat, ha ezt megteszed

A teleltetés utáni muskátli visszavágása tavasszal a titka annak, hogy növényed egész nyáron át, sőt októberig ontsa virágait. Fedezd fel, hogyan ébreszd fel helyesen kedvencedet a bőséges virágpompa érdekében ezzel az egyszerű, de kulcsfontosságú lépéssel.

Ki volt a legrövidebb ideig magyar miniszterelnök? Új műveltségi kvíz!

Még egy újabb műveltségi kvíz érkezik, miután a legutóbbit nagyon sokan kitöltöttétek! Ezúttal a...

Kérdéseid vannak a családi adókedvezménnyel kapcsolatban? Mi segítünk!

Amit mindenkinek tudnia kell a családi adókedvezmény kapcsán – Gyakori kérdések, érthető válaszok. A Hóvége segít.

3 töltött tojás húsvétra, ha unod már a kaszinót – recept

Töltött tojás húsvétra, meglepő? Nos, ezek egy kicsit igen. Három rendhagyó receptet hoztunk,...