Magyarországon fejenként 60 kilogramm élelmiszer hulladékot termelünk évente, melynek közel a fele megmenthető lenne. Ráadásul így évente fejenként 40 ezer forintot dobunk ki a kukába, amit rengeteg más dologra lehetne költeni. A jelenlegi élelmiszerárak mellett elég ésszerűtlen ilyen mennyiségben megmenthető nyersanyagot kidobni. Főként, hogy szinte naponta szörnyedünk el az árakon és inkább lemondunk a drága élelmiszerekről. A megoldáshoz azonban nem kell messzire menni. Megvan a tökéletes módja annak, hogy hogyan csökkenjen egyszerre az élelmiszerpazarlás és a lakosság is profitáljon belőle. Zöldségek és gyümölcsök olcsón bárki számára, mutatjuk a trükköt.

Zöldségek és gyümölcsök olcsón: késő délután éri meg a bevásárlás

A legtöbb hazánkban működő áruházlánc bevezette az elmúlt években, hogy féláron vihetjük haza a szépséghibás zöldségeket és gyümölcsöket. Plusz sok helyen már az aznapi pékárut vagy tejtermékeket is.

“Az ALDI valamennyi magyarországi üzletében az előző napi záráskor megmaradt pékárukat bezacskózva, 50 százalékos kedvezménnyel lehet megvásárolni másnap délig, és a szépséghibás zöldségekhez, gyümölcsökhöz is csomagokban, 30-50 százalékos kedvezménnyel lehet hozzájutni” – írta meg a hvg.hu.

Zöldségek és gyümölcsök olcsón elérhetőek a Lidl áruházakban is. A „Mentsük meg!” névre keresztelt élelmiszermentő csomagok a külsőleg már nem tökéletes, de még fogyasztható gyümölcsöket és zöldségeket tartalmazzák kedvezményes áron. 

A Spar üzletei is részt vesznek a maradék mentésben. A zöldségek és gyümölcsök mellett pékáru és tejtermék csomagok közül is választhatunk az eredeti árhoz képest akár 66%-os kedvezménnyel.

Aki a Pennyben szeret vásárolni, az se csüggedjen, mert budapesti üzletei mellett már 8 vármegyében működteti élelmiszermentő akcióját. A Penny üzleteiben is szépséghibás, de kiváló minőségű élelmiszerekhez juthatunk hozzá töredék áron.

Itt látható összegyűjtve, hogy hol és mikor érhetők el a zöldségek és gyümölcsök olcsón

Nagyon könnyű dolgunk van, ha az éppen elérhető akciós csomagokat szeretnénk fellelni. A Munch nevű applikációban percre pontosan láthatjuk, hogy melyik üzletben milyen típusú csomagot lehet vásárolni. Az ár mellett az is fel van tüntetve, hogy aznap meddig érhető el a csomag és mikortól tudjuk átvenni a kijelölt üzletben.

A Munch nevű applikációban nemcsak az élelmiszer üzletek akciói láthatóak. Ehhez bárki csatlakozhat, így ne lepődjünk meg, ha a kedvenc kifőzdénk vagy a sarki pékség akciós ételeit vagy péksüti csomagját találjuk éppen féláron. Tartózkodási helyünk alapján láthatjuk az összes zöldség-gyümölcs, pékáru, kifőzde, cukrászda vagy éppen italbolt által kínált aznapi, általában 50%-al olcsóbb csomagokat.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Olcsó receptek 2000 forint alatt: isteni és spórolós halászlé nem csak az ünnepekre

2000 forintból ebéd vagy vacsora 4 főre? Nem lehetetlen: sorozatunkban olyan recepteteket mutatunk, amelyek ennyiből (vagy akár kevesebből) kijönnek. Íme, az ‘olcsó receptek 2000...

Nem bejegyzett élettárs öröklése: 8 dolog, amit kevesen tudnak

Itthon csak a magyarok fele van tisztában azzal, hogy az élettársakra nem ugyanazok a jogi szabályok érvényesek, mint a házastársakra. Nincs ez másképp az...

Hogyan ellenőrizhetjük az adószámlánkat? Mutatjuk lépésről lépésre

Tartozásunk van? Esetleg túlfizetésünk? Ha nem vagyunk benne biztosak, érdemes minél hamarabb lekérdezni az adószámlánkat, nehogy később meglepetés érjen. A túlfizetés még a jobbik...