Egy hajfestés több tízezer forint a fodrászatokban, érthető, ha nem tudunk erre áldozni hathetente. Persze az sem biztos, hogy minden esetben jó az otthoni hajfestés, de ha már csináljuk, akkor néhány dolgot mindenképpen tartsunk szem előtt. A professzionális hajfestés otthon nem lehetetlen, de ne vállaljuk túl magunkat.

Professzionális hajfestés otthon: így álljunk neki

Az ombre-t, a balayage-t, a különleges színeket és azokat, amelyek szőkítést igényelnek bízzuk fodrászra. Hiába vannak videók izgalmas festési technikákról vagy akár hajvágásról,  nem érdemes otthon kísérletezni. Egy elrontott színnek nemcsak a hajunk látja kárát, hanem a pénztárcánk is.

Csak a rövid hajra (váll fölé érő) elegendő egy doboz hajfesték, ennél hosszabb haj esetén két doboz festékkel álljunk neki a műveletnek.

Szükség lesz egy hajfestő ecsetre és egy üveg vagy kerámia tálra a festék kikeveréséhez. A fém tál nem jó, oxidálja a festéket, amitől megváltozhat a színe.

Készítsünk ki nedves törlőkendőt, hogy mihamarabb le tudjuk törölni a bőrünkre jutott hajfestéket.

Ne keverjük össze a különböző színeket. Ha van egy bevált, akkor maradjunk annál és a mostaninál maximum két árnyalattal világosabb/sötétebb színnel próbálkozzunk.

Ha ezen belül is biztosra akarunk menni, vásároljunk fodrászkellékes üzletben festéket. Nem drágább a drogériásnál, plusz az eladó gyakorlati tanácsokkal is ellát bennünket.

Mitől lesz professzionális a hajfestés otthon? Ezeket a szabályokat tartsuk be

Ha nincs fejbőr problémánk és nem most szeretnénk teljes hajszínváltást, akkor néhány alapszabály betartásával profi lehet az otthoni hajfestés is. Mire figyeljünk mindenképpen?

  1. Viseljünk kesztyűt a festéshez!
  2. Végezzünk bőrpróbát 48 órával a festés előtt. Új árnyalatot érdemes kipróbálni egy tincsen.
  3. Fésüljük át alaposan a hajunkat, majd válasszuk el középen egészen a nyakunkig. Osszuk fel a két részt is egy újabb választékkal, egyik fültövünktől a másikig. Az így kapott négy részt csatoljuk el egyesével, és egyszerre mindig csak egy rész festésével foglalkozzunk.
  4. Hátulról, a tarkónál kezdjük a festést és centinként haladjunk, így mindent be tudunk majd fedni.
  5. A festék felvitelét a hajtöveknél kezdjük és onnan húzzuk le hajvégekig az ecsetet. 
  6. Ahhoz, hogy egyenletes legyen a végeredmény, a festék lemosása előtt masszírozzuk a tincsekbe a festéket és csak ezután mossunk hajat.
  7. Záró lépésként fontos a balzsam és hajápoló használata.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Fanta-botrány: kevesebb narancslé, annál több hűhó – a semmiért?

Napok óta foglalkoztatja az internet népét a Fanta-botrány, sorra jönnek az újabb és újabb hozzászólások, vélemények az "ügyben". De mi történt, honnan indult ez...

Budapesti albérlet egyetemistáknak – Ezt tedd, hogy olcsóbban megúszd!

Hamarosan tovább fognak drágulni a már most is nagyon drága budapesti albérletek. Az első fél évben 10-15 százalékkal nőttek az árak a fővárosi albérleti...

Már ez is megfizethetetlen? Megdöbbentően sokat drágultak a nyelvvizsgák

Az áremelés nem kerüli el a nyelvvizsga központokat sem, egy év alatt ismét árat emeltek. Bár az egyetemi felvételihez már nem kötelező a nyelvvizsga...