Nyitólap Spórolj! Autó Már csak egy hétig lehet befizetni: az autósok sok pénzt buknak, ha...
HIRDETÉS

Már csak egy hétig lehet befizetni: az autósok sok pénzt buknak, ha kicsúsznak a határidőből

Mennyi lesz az Egynapos autópálya-matrica ára 2024-ben?

Fontos dátumra hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal: április 15-én éjfélig lehet befizetni a gépjárműadót. Hogyan a legegyszerűbb? Azt írja a NAV, a gépjárműadó befizetés online a csak néhány percet vesz igénybe, érdemes ezt választani.

HIRDETÉS

Ahogy korábban megírtuk, idén két dolog is változott a gépjárműadónál: eddig két részletben kellett befizetni, az elsőt március 15-ig, a másodikat szeptember 15-ig. Ez sok autótulajdonosnak okozott gondot, volt, aki a második részletről feledkezett meg, vagy duplán fizetett. 2024-től a NAV évi egy értesítést küld a befizetési kötelezettségről, a gépjárműadót innentől egy összegben kell rendeznünk. A határidő 1 hónappal kitolódott, április 15. éjfélig lehet befizetni.

NAV: a gépjárműadó befizetés online gyors és egyszerű

A legegyszerűbben az elektronikus tárhelyre kapott értesítésekben, határozatokban szereplő linkre kattintva vagy a NAV applikációjában, a NAV-Mobilban fizethető be az adó. A pénzforgalmi számla nyitására kötelezettek átutalással rendezhetik a befizetést – olvasható a hivatal közleményében.

A határozatokat a NAV elektronikusan (cégkapura, vagy hivatali tárhelyre, KÜNY-tárhelyre) küldte mindenkinek, aki rendelkezik elektronikus elérhetőséggel. Akik nem, azok postán kapják meg a dokumentumokat.

Fontos: Az átutaláskor az adószámot vagy az adóazonosító jelet fel kell tüntetni a közlemény rovatban, ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni.

HIRDETÉS

A gépjárműadó befizetése a NAV-Mobil Gépjárműadó-menüpontjában vagy a NAV ügyintéző felületén, az Ügyfélportálon (ÜPO) is pillanatok alatt teljesíthető. Az applikáció letölthető a Google Play és az App Store kínálatából is.

Érdemes kihasználni a részletfizetési kedvezményét, amely a NAV-Mobil alkalmazásban csak néhány kattintás. A gépjárműadóra automatikusan járó öthavi pótlékmentes részletfizetést magánszemélyek és egyéni vállalkozók vehetik igénybe. A likviditással küzdő gazdálkodó szervezetek – a törvényi feltételek fennállása esetén – részletfizetést, fizetéshalasztást kérhetnek

HIRDETÉS
Nyitólap
Kihez forduljak?
Ügyfélszolgálat
Hírlevél
Exit mobile version