Ha túl magasnak tartjuk a kötelező gépjármű felelősségbiztosításunk díját, ne késlekedjünk, még időben vagyunk, hogy olcsóbb biztosításra váltsunk. A mostani adatok alapján átlagosan 14.000 forinttal kevesebbért köthetünk éves biztosítási díjat a jövő évre. Erre viszont már csak két napja maradt azoknak, akiknek december 31. a kötelező gépjármű biztosításuk fordulónapja. Mennyi a kötelező biztosítás a népszerű autómárkák szerinti bontásban? Megtudhatjuk az összeállításából.

Aki szeretne olcsóbb éves biztosítási díjat, az még péntek éjfélig megteheti, hogy jobb ajánlat után néz. Az adatok alapján többen váltanak biztosítást idén novemberben, mint tavaly ilyenkor. A biztosítások átlagdíja 31 ezer forint – derül ki a Pénzcentrum cikkéből.

Többen váltanak kötelező biztosítást idén

Összesen több, mint 21.500-an váltottak új kötelező biztosítást, amelyek átlagdíja 30.900 forint. 

“Az új átlagdíj 13,7 százalékkal meghaladja az újrakötéskor érvényben lévő, 27 200 forintos éves díjat. Ugyanakkor, ha az érintettek nem kötöttek volna új kötelezőt, akkor a meglévő szerződésük több mint 44 ezer forintos díjjal ment volna tovább. Azaz szerződésenként átlagosan 14 ezer forintot takarítottak meg az új biztosításra váltó autósok” – fejtette ki Besnyő Márton, a biztosítás-összehasonlító cég vezetője.

Mennyi a kötelező biztosítás az autók típusa szerint?

Besnyő Márton elmondta, “hogy a mostani szezonban közel 16 éves volt az váltásokban érintett autók átlagos életkora, ez pedig megfelel a magyarországi átlagnak. Hiszen az idei első félév végén a több mint 4 millió Magyarországon nyilvántartott személyautó 15,6 éves volt.” 

Majd ehhez kapcsolódóan hozzátette: “A biztosítók jelentős kedvezménnyel honorálják, ha egy autós balesetmentesen vezet. A bonus-malus rendszerben a legjobb, B10-es kategóriába tartozó autósok esetében az átlagdíj 26 753 forintot tett ki, szemben az A0-ás osztály 32 715 forintos díjával”

Egy friss összeállítás alapján a három legnépszerűbb autómárka a Suzuki, az Opel és a Volkswagen. Az ilyen márkájú autókra 25-29 ezer forintba kerül átlagosan az éves kötelező díja. Népszerű márkának számít még a Ford, a Toyota, a Renault, a Skoda, a Peugeot és a Fiat ,amelyekre a most kötött éves díjak alapján átlagosan 28-35 ezer forint a biztosítás.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Minden dolgozónak alanyi jogon jár, amikor elrendelik a hőségriadót – kötelező biztosítani

Az extrém magas nyári hőmérséklet – ami valljuk be egyre gyakoribb – nem csak a mindennapokban okoz nehézségeket, hanem a munkahelyek számára is komoly...

Tényleg bevezetik? Valóra válhat az ingyenes jogsi

Megjelent az a kormányhatározat, amely pénzt biztosít a honvédségnek a középiskolai tanulók ingyenes jogosítvány szerzésének finanszírozására- írta az economx.hu. A tervek szerint szeptembertől az...

Bársonyosan selymes bőr fillérekből: 6 természetes testápoló házilag

A bársonyosan selymes bőr sokak álma. Aki ilyen szerencsés adottsággal rendelkezik, annak nem kell bajlódnia a kiszáradás okozta apró sérülésekkel, vagy éppen a bőr...