Ezért fontos ecettel áttörölni a hűtőt leolvasztás után: nemcsak a fertőtlenítés miatt ajánlott
Miért használnánk vegyszereket, ha egyébként a hűtő takarítás ecettel is simán megoldható?
Az ecet olcsó, kéznél van és bármilyen takarításnál bevethető. Miért lenne kivétel a hűtőszekrény? Nem kivétel.
Hogyan lehet a leggyorsabban leolvasztani a hűtőt?
Őszintén szólva a hűtőszekrény takarításnak nem állunk neki hetente, így ha már eljött az ideje érdemes legalább alaposan csinálni. Ehhez először érdemes leolvasztani a hűtőt, amelyhez megmutatjuk a legegyszerűbb módszert.
Ha valakinek no frost hűtője van, görgethet is tovább a takarítási tippekhez, a klasszikus modellel rendelkezők készítsenek elő egy lavórt. Legelső lépésként áramtalanítsuk a hűtőt! Majd a lavórt helyezzük a hűtőgép kifolyó nyílásához, ez fogja majd fel a kifolyó vizet. Ezt követően helyezzünk a hűtőszekrénybe néhány forró vízzel töltött edényt és miután ennek hatására kiolvadt a hűtő, jöhet a takarítás.
Ha segítségre lenne szükséged a hűtő leolvasztásával kapcsolatban, jó, ha tudod: Ügyfélszolgálatunk erre is tudja a választ. Kérdezz bátran!
Miért jó a hűtő takarítás ecettel?
Megszünteti a penészgombát, mégsem vegyszer
A hűtő belsejében a nedves, hűvös környezet miatt könnyen elszaporodnak a penészgombák és baktériumok, főleg, ha korábban kifolyt étel vagy ital is volt benne. Az ecet természetes módon távolítja el a penészgombát, és a bárminemű lerakódásokkal együtt a baktériumokat is. Viszont nem marad “domestos-os” lenyomat az ételek közelében.
Szagtalanít
Nincs rosszabb, mint amikor kinyitjuk a hűtőt és valami jellegzetes, kellemetlen és megfoghatatlan szag uralja az egészet. Ami eltüntethetetlen, bárhogy is próbálkozunk. Az ecet azonban semlegesíti a hűtőben megmaradt szagokat, legyen az hagyma vagy sajt vagy amiről nem tudjuk, hogy mi.
A leolvasztás után ecetes vízzel áttörölve friss, tiszta illatú lesz a hűtő, és nem veszik át egymás szagát az ételek.
Zsíros lerakódások
Bármennyire figyelünk, a hűtőben mindig lesznek ilyen-olyan zsíros lerakódások. Akkor is, ha úgy tűnik tisztán és bedobozolva tesszük bele az ételt. Jó hír azonban, hogy az ecetsav ezeket hatékonyan oldja, így ragyogóan tiszta lesz a belső felület.
Hogyan kell használni az ecetet?
Ezt nem lehet elrontani vagy túlbonyolítani. Össze kell keverni 1 rész 10%-os ecetet és 1 rész langyos vizet, majd egy rongyot a keverékbe mártva áttörölni a hűtő falait és polcait. Száradás után hagyjuk pár órát nyitva a hűtőt, hogy szellőzzön és elillanjon az ecetszag. Nekünk teljesen bevált.



