A legfinomabb étel kovászos uborkából, amit nagy melegben imádni fogsz

Elsőre meglepően hangzik a rántott kovászos uborka, de isteni finom és nem is drága otthon elkészíteni. Próbáld ki te is!
Imádom a kovászos uborkát. Egy ismerősöm különös dologra hívta fel a figyelmem nemrég. Arra, hogy egy bisztróban 3 ezer forint körüli áron lehet kapni rántott kovászos uborka csíkokat mártogatóssal.
Fejemhez kaptam, hogy: egyrészt mekkora ötlet, másrészt mennyire drága már!
A jó hír, hogy tényleg finom és otthon is bármikor elkészíthető a rántott kovászos uborka.
Kérdéses van a receptekkel kapcsolatban? Ügyfélszolgálatunk ingyen, két nap alatt válaszol!
Egyszerűen veszel egy csomag ubit. Kiveszed a léből, lecsepegteted, hosszában kettévágod őket, papírtörlővel leitatod róla a fölösleges levet. Ezután kissé megsózod, borsozod és ízlés szerint fokhagymaporral is ízesítheted. Ezután egyszerűen panírozd be az uborkafeleket a klasszikus módon: liszt, felvert tojás és zsemlemorzsa a sorrend. Nem kell duplán. Ha szereted, a lisztbe keverhetsz fűszerpaprikát (akár füstölt chilit is, miért is ne?), a tojásba pedig egy kis tejet. Ezután bő forró olajban süsd ki, mintha hagymakarika lenne.
Nem kell sokáig, amint a panír aranybarna, már kész is. Az olajból kivéve rácson csepegtesd le, mint a sült krumplit.
Jó étvágyat hozzá!
És hogy mennyit spóroltunk? Ha azt veszem, hogy két főre a bisztróban egy tízezrest fizetnék, akkor legalább nyolcezret – és akkor bolti uborkát vettem, és bőven maradt belőle.
Erre gondolva még jobban fog esni a rántott kovászos uborka.