Megmaradt bejgli? Száraz bejgli? Ezt csinálom vele, és az utolsó morzsáig elfogy
Új életre kel a megmaradt bejgli ezzel az egyszerű recepttel.
Nagyon szeretem az olyan megmentős ötleteket, amikkel spórolni lehet. Ezt nemcsak a pénzre, hanem az időre és a környezetvédelemre is alkalmazom (utóbbi úgy jön ide, hogy minél kevesebb az élelmiszerhulladék, annál jobban örülök). Ezért is szerettem nagyon a maradékmentő recepteket itt a Hóvégén, és ez a mostani is ebbe a sorba csatlakozna, bár a szó szoros értelmében nem is recept, csak egy trükk a száraz bejgli felélesztésére.
Ahogy a húsvéti maradék kalácsból is lehet finomságokat készíteni, akkor is, ha már olyan száraz, mint a sivatag (sőt, akkor igazán), nincs ez másként a magyar karácsonyi étkek királynőjével, a bejglivel sem. Ezúttal az Aldi csatornáján bukkant fel egy remek ötlet, és én is elkészítettem két maradék bejglidarabból, az eredmény pedig remek lett, hiszen nem a szemétben végezte a süti, hanem a családi pocakokban.
Szóval fogjuk a megszáradt vagy eleve nem olyan jól sikerült, száraz bejgli rúdját, és szépen felnyiszáljuk egyforma vastag szeletkékre. Jó, ha nagyjából akkorkák, mint egyébként is vágnánk belőle. Ezeket utána szépen kifektetjük egy kivajazott jénaiba vagy kerek tepsibe egymás mellé. Közben vaníliasodót készítünk úgy, hogy a főzős pudingporhoz úgy 30 százalékkal több tejet adunk, majd kissé hagyjuk kihűlni, és a bejgliszeletekre öntjük. Szórhatunk rá maradék darált diót, kakaóport, csokimikulások megmaradt törmelékét, kókuszreszeléket vagy bármit, ami tetszik és illik hozzá. Ezután 25 percre 170 fokos sütőbe tesszük, majd tálaljuk is. A tányéron kevés lekvárt még lottyanthatunk rá, ha tetszik, de ez már szerintem fölösleges túlzás. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom lesz a megmaradt bejgli!
Alább a videó.
Hasznosnak találtad ezt a cikket?
Küldd el másoknak is: