Ha azt gondolnánk, hogy pont úgy, ahogy bármi mást és mi is csak bedobjuk a mosnivalók közé strandolás után, akkor jó, ha tudjuk, hogy nem jól tudjuk. A rendszeresen rosszul kimosott fürdőruha elszíneződik, kinyúlik és hamar kifakul. Ha megtaláltuk a tökéletes fazont és színt, akkor érdemes odafigyelni, mert évekkel meghosszabbíthatjuk a fürdőruha viselési idejét. Elmondjuk mitől lesz szakszerű a fürdőruha mosása.

Fürdőruha kisokos, avagy hogyan kell jól bánni egy fürdőruhával

A fürdőruhát lehet, hogy nem viseljük minden nap és akkor sem hosszú ideig, mégis a klór, a napsütés, a naptej és az izzadság miatt fokozott igénybevételnek van kitéve.

Elég néhány dologra odafigyelni, hogy kivédjük a fenti tényezőkből adódó károkat.

Mielőtt legelőször viselnénk

Első használat előtt ki kell mosni a fürdőruhát, mert a gyártás során keletkezett vegyszerek nem jönnek le maradéktalanul, így aztán viszketést, kiütést okozhat rajtunk. 30 fokon mossuk át mosógépben a fürdőruhát, mielőtt először felvennénk.

Így nem okoz foltot a naptej

A naptej durva foltokat tud hagyni a fürdőruhán, feltéve, ha utólag krémezzük be magunkat. A titok nyitja, hogy a fürdőruha felvétele előtt 15 perccel kenjük be magunkat. Így nemcsak a fürdőruhát kíméljük meg a foltoktól, de a tökéletes napvédelemhez is kell 15 perc a bekenéstől számítva.

Teendők, amikkel ne várjunk fürdőzés után

Egészségügyi okoból sem jó a vizes fürdőruhában tartózkodni, de ha az anyagot is kímélni szeretnénk, akkor pláne jó, ha fürdés után egyből levesszük a vizes ruhát, majd kímélő samponnal vagy tusfürdővel kimossuk. 

Amennyiben nincs lehetőség kézi mosásra és már dobnánk is be a táskába a vizes fürdőruhát, ne tegyük! Kevés rosszabb van annál, mint amikor  a vizes fürdőruhát bedobjuk a papucs és törölköző mellé, ezzel fülledést, penészesedést okozhatunk. Legegyszerűbb egy nejlonzacskó, vagy bármilyen vízálló tároló – külön erre a célra- és ebben szállítsuk a vizes ruhát, nadrágot.

Fürdőruha mosása profin: nem kell mindig mosógépet használni

Ahhoz, hogy profin bánjunk az úszófelszerelésünkkel jó, ha tudjuk, hogy nem kell mindig mosógépben mosni a fürdőruhát. Elég, ha 3-4 viselés után mossuk ki gépben, addig pedig kézzel mossuk ki kímélő mosószerrel/samponnal/tusfürdővel.

Mosás után tegyük a fürdőruhát egy törölközőbe és annak a segítségével nyomkodjuk ki óvatosan. 

Árnyékos helyen szárítsuk, a tűző nap pillanatok alatt kiszívja és elveszi a fürdőruha színét.

Fürdőruha mosása mosógépben

  1. Legfeljebb 30 fokon szabad mosni a fürdőruhát, kímélő programmal.
  2. Nem ajánlott az öblítő és centrifuga használata, ezért nem jó ötlet a többi ruhával együtt mosni.
  3. A legjobb, ha kifordítjuk a fürdőruhát, fürdőnadrágot és úgy mossuk ki a gépben és, ha van használjunk mosóhálót is. Ezzel lehet a színét a leginkább megkímélni.
  4. A fürdőruha mosása után jöhet a szárítás: ahelyett, hogy felakasztanánk, csak fektessük a szárítóra. Így nem veszíti el a formáját, nem nyúlik ki. 
  5. Kerüljük a szárítógépet, a fűtőtestet és a tűző napot is.
További kérdésed van? Fordulj hozzánk bizalommal, ügyfélszolgálatunk két napon belül segít!

Kapcsolódó

Legfrissebb

Balatoni viharjelzés értelmezése: az életed múlhat rajta és sokan rosszul tudják

Minden évben április 1-jétől október 31-ig viharjelző szolgálat működik a négy legnagyobb tavunknál. Tudjuk, hogy melyik mit jelent? Ha a Balatonhoz készülünk, még az...

Hogyan lehet a szúnyogok ellen védekezni? Nagy erőkkel zajlik az irtás ezen a héten

A Katasztrófavédelem rendszeresen közzéteszi, hogy éppen hol irtják a szúnyogokat: ezen a héten 12 vármegye 297 településén lesz szúnyoggyérítés, összesen 62 ezer hektáron. A...

Ne hagyd elszállni a villanyszámlát: 8 tipp, hogy kevesebb legyen a klíma fogyasztása

Az utóbbi hetekben olyan meleg volt, hogy akinek csak van klímája a lakásban, az bekapcsolta. Ilyenkor sokak fejében megfordul, hogy ez mennyire megdobja villanyszámlát,...