Május utolsó vasárnapján, május 26-án lesz idén a gyermekek ünnepe. Annyi különleges rendezvénnyel készültek, hogy nehéz eldönteni, hova menjünk. Ingyenes gyereknapi programok 2024: Budapest legjobbjait mutatjuk.

Ingyenes gyereknapi programok 2024: Budapest

1931 óta tartják Magyarországon a gyerekek ünnepét, és 1954 óta ünneplik május utolsó vasárnapján. Ezen a napon számtalan rendezvény és program várja a kicsiket-nagyokat egyaránt. Most, 2024-ben sincs máképp. Az ország számos területén, könnyedén találhatunk elfoglaltságot. Íme néhány budapesti példa:

A kihagyhatatlan Városliget

Május 25-én és 26-án is várják a látogatókat, megszámlálhatatlan játékkal, lovas- és honvédségi bemutatóval, izgalmas programokkal. Érzékenyítő foglalkozások is lesznek, ami gyereknap egyik fontos eleme, hiszen a kölcsönös megértés és a gyermekek jóléte is előtérbe kerül ilyenkor.

Müpa

Gyereknapon, 10-15 óráig tart majd az ünneplés a Müpában. Három színpad is lesz, rajta mesékkel, kreatív és zenés foglalkozásokkal.

A zenés színpadon:

10.00 Ritmuslabor
11.00 Lovászi Edina
12.00 Lóci játszik
13.00 Kalimpa együttes
14.00 Superar
Fesztivál Színház – színpadon:
12.00 Veresi balett: Hamupipőke – táncelőadás
Mesés-táncos színpadon az Átriumban:
10.00 Kerekítő Tippentő Benedek Krisztina vezetésével
11.00 A nyúlpásztor – interaktív népmese
12.00 A só – bábmese
13.00 Napra-Forgó táncház a Pereputty együttessel
14.00 Mese-mese mátka, cirkusznak világa… – cirkuszi hétpróba

Emellett egész nap lehet menni népi kosaras körhintára, a sárkányvárra, ahol ügyességi játékokat találhatsz, hétpróbás játékra illetve kerekesszékes akadálypályára. A mesemondó liget is egész idő alatt működik majd. Rengeteg más izgalmas dolog várja a gyerekeket. Például a hangszerkészítő műhelyben is kipróbálhatják magukat, vagy a zenei fejlesztő foglalkozásokon.

Vasúttörténeti park

A dm Gyereknapon számos szórakoztató, játékos programmal és edukációs aktivitással készültek. A rendezvény 2 napon át tart, május 25. és 26-ig. Egyes előadásokat, mint pl. a Hüllők testközelből, ismerd meg ezt az egzotikus világot – mindkét napon meg lehet majd nézni. Nagyon izgalmas programokkal készültek:

  • kisállat bemutató
  • kóstolók
  • készségfejlesztő kiadványok
  • informatikaoktatás
  • Utazó Planetárium előadások
  • Közlekedésbiztonsági programok

Még felnőtt szemmel is érdekesnek ígérkezik ez a rendezvény. Ha kíváncsiak vagytok ezekre a témákra, mindenképp menjetek el valamelyik nap.

Régi Idők Gyereknapja és II. Újpesti Oldtimer Találkozó

Május 26-án 10-20 óráig ünnepelhetünk a gyerekekkel. Utazzunk vissza az időbe és szórakozzunk interaktív mesejátékon, arcfestésen, vers-és mesekoncerten. Hallgassuk meg a Talamba Ütőegyüttest, és üljünk fel az ingyenes körhintára vagy próbáljuk ki a kalandpályát. Lesz állatsimogató, kötöttpályás kisvonat. Retró lábbal hajtós kisautókat is kipróbálhatunk. Emellett pedig megcsodálhatjuk az elmúlt évtized járgányai közül a legszebbeket, az Oldtimer Találkozónak köszönhetően.

Szárnyaló Gyereknap a Hunyadi téren

Május 26-án, 10-18:30-ig várják a látogatókat koncertre, madarász bemutatóra, bábszínházra, kóruselőadásra ahol rajzfilmslágereket fognak elénekelni. Arcfestés és kézműves sarok is lesz.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Legjobb e heti akciók: mutatjuk, miből érdemes most bevásárolni

Nem kérdés, hogy rengeteget spórolhatunk, ha az akciós termékeket vesszük. Persze nem érdemes mindent csak úgy összevásárolni, időt és pénzt takaríthatunk meg, ha előre...

A 40 fokot is bírja és gyönyörűen virágzik: ezt ültesd muskátli helyett

A szárazságtűrő egynyári növények közül az egyik leghálásabb a vinka, avagy rózsás meténg vagy rózsametáng. Levelei szépen erezettek, fényesek, virága jellegzetes, ötszirmú – ha...

Edd magad egészségesre: itt a legolcsóbb fermentált ételek listája

A természetes tejsavbaktériumok - amelyek a fermentált ételekben találhatók - csodát tesznek a bélflórával. Hozzájárulnak az egészséges és kiegyensúlyozott emésztéshez, csökkentik a káros baktériumok,...