Franciasaláta, kaszinótojás, sonkatekercs: 1 óra alatt megvan mindhárom klasszikus

Mi az a három klasszikus étel, amit mindenki szeret, ráadásul gyorsan elkészül és egyetlen ünnepi asztalról vagy vendégségből sem hiányozhat? A tökéletes trió természetesen a franciasaláta, kaszinótojás, sonkatekercs. Most a húsvét és a sok vendégeskedés miatt ízletes és gyorsan elkészíthető receptekkel idézzük fel ezeket a kicsit retró kedvenceket.

Nem lehet csodálkozni a franciasaláta, kaszinótojás, sonkatekercs töretlen népszerűségén, mivel nagyon finom és hihetetlenül egyszerűen elkészül mindhárom. Hibázni sem lehet velük, ha nincs ötletünk arra, hogy mit vigyünk a vendégségbe vagy mi kerüljön az asztalra, tuti biztos választás. Mutatjuk, hogyan lehet gyorsan finomat készíteni.

Franciasaláta, kaszinótojás, sonkatekercs: így készítsd!

Franciasaláta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg fagyasztott franciasaláta alap
  • 4 evőkanál mustár
  • 500 ml tejföl
  • 3 evőkanál majonéz
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Néhány perc alatt sós vízben puhára főzzük a fagyasztott zöldségkeveréket, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg a zöldség hűl, elkészítjük a salátaöntetet. Ehhez nem kell mást tenni, mint alaposan összekeverni a mustárt, tejfölt és a majonézt, majd ízlés szerint sózni és borsozni.
  3. A lehűlt zöldségekhez hozzáadjuk az öntetet, jól összeforgatjuk. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben, akkor jól összeérnek az ízek.

Sonkatekercs

Hozzávalók 6 személyre:

  • 12 szelet pulykamellsonka 
  • 4 db főtt tojás
  • 20 dkg krémsajt
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A főtt tojásokat villával törjük össze apróra.
  2. A krémsajtot összekeverjük a mustárral, citromlével, sóval és borssal, majd hozzáadjuk az összetört tojást és robotgéppel simára dolgozzuk. Persze robotgép nélkül is lehet.
  3. Végezetül töltsük meg a sonka szeleteket a krémmel, majd egyenként tekerjük fel.

Kaszinótojás

Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 db tojás
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 késhegynyi só
  • 1 késhegynyi bors

Elkészítés:

  1. A 6 darab tojást keményre főzzük, majd félbevágjuk félbe és kiszedjük a tojássárgáját.
  2. A majonézt, a mustárt, a tejfölt a petrezselyemmel és az összetört tojássárgájával keverjük össze, majd ízlés szerint adjunk hozzá sót és borsot.
  3. A félbevágott tojásokat töltsük meg a krémmel és szépen helyezzük el egy nagy tálon a sonkatekercsekkel együtt.
Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Így alakul a posták ünnepi menetrendje 2025 karácsonyán és szilveszterkor

December 24. és január 2. miatt is lesz munkanap áthelyezés, ezért a posták nyitvatartása nem a megszokott hétköznapi munkarend szerint alakul.

8 jel, hogy feltörték a telefonod: a szokatlanul gyors merüléstől a felvillanásokig

Azt érzed, hogy valami nem stimmel a mobiloddal? Nem mindig könnyű eldönteni, valódi veszélyről van-e szó.

Hova tűnik a pénz év végén? Ennyit költ valójában egy ötfős család decemberben

Karácsonyi vásár, ételrendelés, drogéria és kenyérvadászat vonattal: egy hétköznapi magyar család decembere testközelből. Maurer-Nagy Kinga kihívása megmutatja, mennyire könnyű elcsúszni még akkor is, ha minden forint számít.

Sokan nem tudják: így működik az adóazonosító jel lekérdezése – mutatjuk a leggyorsabb trükköt!

Az adóazonosító jel lekérdezése ma már pár perc alatt elintézhető. Mutatjuk a leggyorsabb és legegyszerűbb online megoldásokat.

Szétbarmolja a műfogsort, ha így keféled: mutatjuk, hogy távolítható el a makacs lerakódás a fogász szerint

Sokáig bírja majd a műfogsor, ha odafigyelsz arra, hogy jól tisztítsd.

Felnyomhat-e a szomszéd csendháborítás miatt délután 2-kor? Ezt mondja a törvény

A zajkibocsátásra vonatkozó szabályok minden napszakban érvényesek.