Hogy készül el a karamellizált káposztás tészta? Az a fajta, amelyik nem a menzaihoz hasonlítható, hanem ténylegesen finom. Cikkünkben megtalálod a receptet ehhez a spórolós, kevés alapanyagos ételhez, ami hónap végére is tökéletes választás lesz.

Akkor esik nehezünkre megenni a káposztás tésztát, ha a káposzta büdös és a tészta puha, szétfőtt. Sokak számára a menzán szerzett rossz tapasztalat határozza meg, hogyan állnak ehhez az ételhez. A jó hír, hogy ezt az olcsó, kevés alapanyagot igénylő fogást igen egyszerű elkészíteni. Leginkább türelem kell hozzá, és ha követjük a receptet, biztosan visszatérő menü lesz otthonunkban a karamellizált káposztás tészta.

A karamellizált káposztás tészta

A különbség abban rejlik, hogy milyen alapanyagot használunk és hogyan készítjük elő a káposztát. Ha odaégetjük, akkor keserű lesz, ha nem fő át rendesen, akkor nem lesz olyan jó az íze.

Annyi a titok, hogy a reszelt káposztát nem önmagában ,hanem kevés vajon és cukorral kell párolni, szépen lassan. Az se mindegy, hogy meddig főzzük, hiszen nem szabad, hogy szétessen a káposzta, csak a barnulásig pároljuk!

Ha ez a lépés sikerül, akkor már nem igazán tudjuk elrontani a káposztás tésztát. Legfeljebb arra kell még odafigyelnünk, hogy ne főzzük túl a tésztát, a fogkemény állapot a legjobb. Minél több tojásból készül a tészta, annál finomabb lesz.

Az utolsó fontos részlet az, hogy miután összekeverjük a káposztát a tésztával, még egyszer pirítsunk rá, mert ezáltal egy extra ízlöketet fog kapni.

Tehát összefoglalva, amire érdemes odafigyelni:

  1. párolás módja (cukorral, vajjal lassan)
  2. sok tojásos tésztát használjunk
  3. a végén pirítsunk rá

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 70 dkg reszelt káposzta
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 50 dkg tojásos tészta
  • só, bors ízlés szerint

Recept

Olvasszuk meg a vajat egy nagy lábosban, adjuk hozzá a cukrot, pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a reszelt káposztát. Keverjük el és fedő nélkül, folyamatos keverés mellett, alacsony lángon pároljuk, míg megpuhul és megbarnul. Ha ezzel elkészültünk, főzzük meg a tésztát, szűrjük le és tegyük a káposztához. Pirítsuk meg egy kicsit és fogyasszuk cukorral, borssal vagy sóval.

Napi Spúrtipp

Kapcsolódó

Legfrissebb

Vaddal ütközöl az autópályán – pontosan milyen kártalanítás jár? Még mindig sok a téves információ

Magyarországon évente 15.000 vadkár történik. Ebből a szempontból az ősz a legveszélyesebb időszak, mert ilyenkorra tehető a vadak párzási időszaka, aminek következtében gyakrabban tévednek...

Kevés a családi pótlék? Van megoldás!

Az egy gyermeket nevelő szülőknek havi 12 200 forint családi jár. Érthető módon a legtöbben úgy gondolják, kevés a családi pótlék. De kinek járhat...

4 olcsó okostelefon, amivel nem lőhetsz mellé

Van élet a több százezer forintos okostelefonokon túl is. Megnéztük, melyik a legjobb olcsó okostelefon 2024-ben, összegyűjtöttünk ismét 4 olcsó okostelefont. Hétfőn bemutatta az Apple...