Karamellizált káposztás tészta: ha így készíted, a gyerek is szeretni fogja

Hogy készül el a karamellizált káposztás tészta? Az a fajta, amelyik nem a menzaihoz hasonlítható, hanem ténylegesen finom. Cikkünkben megtalálod a receptet ehhez a spórolós, kevés alapanyagos ételhez, ami hónap végére is tökéletes választás lesz.

Akkor esik nehezünkre megenni a káposztás tésztát, ha a káposzta büdös és a tészta puha, szétfőtt. Sokak számára a menzán szerzett rossz tapasztalat határozza meg, hogyan állnak ehhez az ételhez. A jó hír, hogy ezt az olcsó, kevés alapanyagot igénylő fogást igen egyszerű elkészíteni. Leginkább türelem kell hozzá, és ha követjük a receptet, biztosan visszatérő menü lesz otthonunkban a karamellizált káposztás tészta.

A karamellizált káposztás tészta

A különbség abban rejlik, hogy milyen alapanyagot használunk és hogyan készítjük elő a káposztát. Ha odaégetjük, akkor keserű lesz, ha nem fő át rendesen, akkor nem lesz olyan jó az íze.

Annyi a titok, hogy a reszelt káposztát nem önmagában ,hanem kevés vajon és cukorral kell párolni, szépen lassan. Az se mindegy, hogy meddig főzzük, hiszen nem szabad, hogy szétessen a káposzta, csak a barnulásig pároljuk!

Ha ez a lépés sikerül, akkor már nem igazán tudjuk elrontani a káposztás tésztát. Legfeljebb arra kell még odafigyelnünk, hogy ne főzzük túl a tésztát, a fogkemény állapot a legjobb. Minél több tojásból készül a tészta, annál finomabb lesz.

Az utolsó fontos részlet az, hogy miután összekeverjük a káposztát a tésztával, még egyszer pirítsunk rá, mert ezáltal egy extra ízlöketet fog kapni.

Tehát összefoglalva, amire érdemes odafigyelni:

  1. párolás módja (cukorral, vajjal lassan)
  2. sok tojásos tésztát használjunk
  3. a végén pirítsunk rá

Karamellizált káposztás tészta

Ahogyan a gyerek is szeretni fogja
Recept nyomtatása
Fogás Főétel
Konyha magyar
Kulcsszavak gyerekbarát, káposzta, karamellizált, olcsó
Adag(ok) 4

Hozzávalók

  • 700 gramm reszelt káposzta
  • 1 ek cukor
  • 1 ek vaj
  • 500 gramm tojásos tészta
  • (ízlés szerint)
  • Bors (ízlés szerint)

Elkészítés

  • Olvasszuk meg a vajat egy nagy lábosban, adjuk hozzá a cukrot, pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a reszelt káposztát.
  • Keverjük el és fedő nélkül, folyamatos keverés mellett, alacsony lángon pároljuk, míg megpuhul és megbarnul.
  • Aztán főzzük meg a tésztát, szűrjük le és tegyük a káposztához. Pirítsuk meg egy kicsit és fogyasszuk cukorral, borssal vagy sóval.
Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Ha így törlöd át a mosogatót, messzire elkerülik a muslicák: egyszerű trükk, mégis működik

A hívatlan vendégekkel aktívan foglalkozunk. Történjék is a találkozó a kertben (krumplibogárral, cserebogárral)...

Soha nem lesz tökéletes a főtt rizs, ha ezt a lépést kihagyod – ragacsos, pépes marad

A tökéletesen pergő rizs kulcsa az alapos mosás, a pontos víz–rizs arány és a csendes gőzölés — fajtánkénti profi finomhangolással.

Na most kiderül: ez a tökéletes pörkölt titka, amit eddig rosszul csináltál!

A tökéletes pörkölt titka: Nem a hús vagy a hagyma a lényeg, hanem az idő. Tudd meg, hogyan lesz igazán szaftos és ragadós a pörkölt!

Hogyan alakul idén a tanév rendje? Ez változik 2025/2026-ban

Például az, hogy az első félév egy héttel hosszabb lesz.

Nem csak vállalkozóknak! 4 milliót adhat az állam e-autóra: mutatjuk, mit lehet tudni a lakossági pályázatról

Indulhat a magánszemélyeknek szóló elektromos autó támogatási program is.

Brutális bírságot kap Ausztriában, ha így lomizik: sokan nem tudják, mi a jogszabály

A lomtalanítás Ausztria területén sokak számára vonzó lehetőségnek tűnik: a kidobott bútorok, elektronikai cikkek vagy egy-egy jó állapotban lévő háztartási tárgy könnyen csábítanak arra, hogy valaki „átugorjon” egy kupacért. Csakhogy az osztrák hatóságok kifejezetten szigorúan szabályozzák ezt, és a legapróbb szabálysértésért is súlyos bírság járhat.