A Digi szolgáltató a kábeltelevízió hálózat korszerűsítését végzi, amelyhez a televízió szolgáltatáshoz használt eszközöket újra kell hangolni. A korszerűsítés során egyes csatornák új frekvenciahelyre kerülnek, amely nem változtat az eddig megszokott dolgokon, viszont meg kell tenni annak érdekében, hogy a csatornák jobb minőségben legyenek elérhetőek. A csatornaváltás tv-ken 2024. január 16-ig lezajlott, az eszközök újrahangolását bármikor elvégezhetjük a jobb minőség eléréséhez. Lépésről lépésre mutatjuk, hogy mit kell tenni.

Miért van szükség hálózatfejlesztésre?

A hálózatfejlesztés eredményeként az érintett csatornák műsorait magasabb minőségben lehet elérni a továbbiakban. Ez azt jelenti, hogy a jövőben a televíziózás során az adásokat zavarmentesen nézhetjük, előreláthatóan időszakos szakadozásoktól mentesen. Az újrahangolásnak köszönhetően a képminőség is javul és megszűnik a “kockásodás”.

Akkor sincs ok aggodalomra, ha 2024. január 16-ig kimaradt az eszközök újrahangolása. Ezt abból lehet látni, hogy az érintett csatornák helyén fekete kép vagy “nincs jel” felirat jelenik meg. A készülék újrahangolását bármikor megtehetjük utólag is, mutatjuk a lépéseket!


Csatornaváltás TV-ken 2024: az újrahangolás lépései


Először is fontos tudni, hogy a hálózatfejlesztés következtében a csatornák helyei és a csatornák sorrendje  nem változik. Minden adó marad a megszokott helyen.

Az újrahangolásban az alábbi csatornák érintettek:

  • MTV European 
  • Prime 
  • Spektrum HD
  • Travel Channel
  • History HD 
  • Sport 1
  • HD Ozone
  • HD Sport 2
  • HD MTV00’s

Ha a televíziónkhoz tartozik médiaeszköz vagyis set-top-box, akkor az alábbi lépéseket végezzük el:

  1. Elsőként ki kell kapcsolni a set-top-boxot a hozzá tartozó távirányítóval, ilyenkor piros jelzőfényre vált a médiaeszköz és készenléti (standby) üzemmódba kapcsol.
  2. Várjunk legalább 10 percet a doboz visszakapcsolásával.
  3. Kapcsoljuk be a set-top-boxot, ekkor újra zöld jelzőfénnyel világít majd.
  4. A visszakapcsolást követően a csatornák újrahangolása és frissítése automatikusan megtörténik.

    Ha otthon kizárólag tv-készülékkel rendelkezünk és médiaeszköz nélkül vesszük igénybe a szolgáltatást, akkor az újrahangolást a TV-készülék menü gombjával végezzük el. Ez minden készülék esetében más, típustól függ, hogy hol találjuk. Ezt követően minden csatornánk a megszokott helyen lesz elérhető.

    További készülékbeállítási segítséget találunk online a Digi oldalán. Telefonon is kérhetünk segítséget a DIGI telefonos ügyfélszolgálatán. A 1272-es telefonszám a Digi hálózatán belül ingyenesen, belföldi hálózatból pedig helyi tarifával hívható. 

Kapcsolódó

Legfrissebb

Otthonfelújítási támogatás kinek jár? 6 millió forintot is kaphatsz

Az Otthonfelújítási támogatás várhatóan 2024 júniusától pályázható lesz. A kormány a 108 milliárdos programot a RePower nevű uniós forrásból fedezi. A támogatás az 1990...

Önkormányzati segély nyugdíjasoknak

Jó, ha tudjuk, hogy bizonyos élethelyzetekben vagy ha rendkívüli segítségre van szükségünk nyugdíjasként, akkor támogatásért fordulhatunk az önkormányzathoz is. Nem elég a nyugdíj és...

Szja-bevallás 2024: újabb tájékoztatást adott ki a NAV, erre jó lesz figyelni

Folyamatosan postázza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a papíralapú szja-bevallási tervezeteket az igénylőknek a nyilvántartásában szereplő címekre. Jó tudni: az szja-bevallás 2024. május...