Mutatjuk, hogy kell leszedni a cimkét az üvegekről (könnyen)

Imádjuk azokat a megoldásokat, amikkel spórolni lehet és emellett valami jó sül ki a dologból. Ilyen például az a tudás, hogy hogy kell leszedni a cimkét az üvegekről. Az üvegek nagyon jól használhatók ezután bármire, amire egyébként üveget vennél. És semmibe sem kerül.
Ezt olvastad már: Ne dobd ki a befőttesüveget! 10 dolog, amire használhatod!
Ha megtanultad, hogy kell leszedni a cimkét az üvegekről úgy, hogy semmilyen nyom ne maradjon, lesz egy csomó tárolód, amiben a fűszereidet tarthatod, amiben elteheted a maradékot vagy tárolhatod a lisztet, cukrot vagy más hozzávalókat. Arról nem szólva, hogy egy szép üvegből szuper személyes ajándékokat készíthetsz vagy kézműveskedhetsz vele a gyerekeddel.
Az alábbiakban leírjuk a legegyszerűbb módszert, hogy kell leszedni a cimkét az üvegekről, hiszen egyszerűen mosogatással vagy mosogatógépbe rakva nem feltétlenül jön le, például a bébiételes kisüvegeken a ragasztónyomok hajlamosak nagyon ragaszkodók lenni.
De hogy kell leszedni a cimkét az üvegekről?
Először is gyűjts össze néhány üveget, amiket meg akarsz tartani. A módszer akkor gazdaságos, ha egyszerre annyi üveggel dolgozol, amennyi a legnagyobb otthon található lábosban kényelmesen elfér. Állítsd az üvegeket fedő nélkül a fazékba, engedj rájuk annyi vizet, hogy a legalacsonyabbnak se érje el a száját, de a cimkék teljesen a vízszint alatt legyenek. Tegyél a vízbe egy kávéskanálnyi mosogatószert, eloszlatva. Eztán kapcsold alá a tűzhelyet és forrald fel. Addig kell főzni, míg a címkék maguktól le nem úsznak, vagy csipesszel könnyen eltávolíthatók. A ragasztójuk mindig hőérzékeny, ha eléggé megmelegszik, elenged. Ha a procedúra végén még maradtak volna ragasztónyomok, egy mosogatószivacsra szórj sütőport, és azzal dörzsöld le a maradékot.
Használd az üvegeket ezután tetszés szerint. Ilyen egyszerű, így kell leszedni a cimkét az üvegekről. Működik befőttesüvegekkel, palackokkal vagy bármi hasonlóval.