Táblázatok… Biztosan nem a kedvenc szavunk. Ha meghalljuk leginkább az unalmas, vége- és átláthatatlan számsorok, érthetetlen könyvelés juthat eszünkbe, melynek a végére az idegbaj kerülget, hiszen kiderül, ebben a hónapban sem sikerült spórolni. Azért, hogy erre rácáfoljunk, mutatunk 5 Google táblázatot, melyek ingyenesek és segítenek a kiadásaink rendszerezésében. Nem kell egy hétvége a büdzsénk rendezéséhez, mutatjuk mik lesznek a leginkább segítségünkre!

Ha nem akarsz túlköltekezni

Ha nehezedre esik nem elkölteni minden pénzedet, akkor itt az ideje megismerkedned az 50-30-20 módszerrel. Ennek a lényege, hogy a havi fizetésed 50 százalékát az alapvető kiadásokra és igényekre fordítod: albérlet, étel, számlák… A kereseted 30 százaléka minden másra: szórakozás, utazás, ruhavásárlás… A maradék 20 százalékot pedig tedd félre! Ahhoz, hogy ezt meg tudd valósítani ITT egy szuper Google táblázat, mely segít a kiadások rendszerezésében és elosztásukban az 50-30-20 elve alapján.

Ha minél hamarabb nyugdíjba mennél

Akkor itt ez a FIRE nevezetű Google táblázat. A FIRE egy betűszó, az angol ” financial independence, retire early” szavakból, tehát: „anyagi függetlenség, korai nyugdíj”. Ez a táblázat azoknak segít a kiadások rendszerezésében, akik havi keresetük 75 százalékát készek félretenni. Ezen belül segít kikalkulálni, hogy mikor mehetsz nyugodtan nyugdíjba, havonta mennyivel fog nőni a vagyonod, mennyit visznek el az adók, de még különböző extra kiadásokkal is tudsz számolni!

Ha van egy kis mellékes bevételed is…

Sajnos sosem szabad megfeledkezni arról, hogyha van egy kis plusz kereseted is egy másik munkából, akkor még egy dologgal számolnod kell: az adókkal. Ahhoz, hogy az állam felé befizetésre kerülő adóddal számolni tudj, akár előre is, ITT egy ingyenes Google táblázat. Így jóval átláthatóbban tudsz kalkulálni a tisztán bejövő pénzmennyiséggel, amit a mellékállásoddal megkeresel!

Ha házasodni tervezel

Az esküvő sosem olcsó mulatság, hiszen, ha minden jól megy, akkor ez lesz életünk első és utolsó, egyetlen esküvője. Mivel mindent tökéletesre akarunk a nagy napon, nem ez a legjobb alkalom a spórolásra. ITT egy Google táblázat, ami teljesen ingyenes. Segít rendszerezni a kiadásokkal, de még a kétséges költéseket is tudod benne vezetni, melyek nem biztos, hogy megvalósulnak.

Ha most kezdesz gazdálkodni a költségeiddel

EZ a Google táblázat az olyanoknak segít, akik még csak most kezdik el vezetni a kiadásaikat. Azzal, hogy elkezded vezetni a költéseidet, a hónap végén könyörtelenül szembesülhetsz azzal, milyen fölösleges dolgokra ment el a pénzed, amit egyébként félre is tehettél volna. De semmi baj, valahol el kell kezdeni!

Kapcsolódó

Legfrissebb

Legjobb e heti akciók: mutatjuk, miből érdemes most bevásárolni

Nem kérdés, hogy rengeteget spórolhatunk, ha az akciós termékeket vesszük. Persze nem érdemes mindent csak úgy összevásárolni, időt és pénzt takaríthatunk meg, ha előre...

A 40 fokot is bírja és gyönyörűen virágzik: ezt ültesd muskátli helyett

A szárazságtűrő egynyári növények közül az egyik leghálásabb a vinka, avagy rózsás meténg vagy rózsametáng. Levelei szépen erezettek, fényesek, virága jellegzetes, ötszirmú – ha...

Edd magad egészségesre: itt a legolcsóbb fermentált ételek listája

A természetes tejsavbaktériumok - amelyek a fermentált ételekben találhatók - csodát tesznek a bélflórával. Hozzájárulnak az egészséges és kiegyensúlyozott emésztéshez, csökkentik a káros baktériumok,...