Mit csinálj a maradék sült húsból? 5 isteni receptet mutatunk

Ha a hétvégi nagyszabású családi vacsora vagy ebéd után megmaradt a sült hús, de már kicsit száradtak vagy egyszerűen nem kívánjuk már megenni, akkor semmiképp ne dobjuk ki az ételt! Számos isteni recept van, amit a maradék husiból meg tudunk sütni, ezek közül mutatunk 5-öt!
A legjobb ragu alapanyag!
Ünnepek után jellemzően megmaradnak az ételek, mert elszámoljuk magunkat, hogy tuti jusson mindenkinek a finom fogásokból. Ha az jár a fejedben, hogy „mit csináljak a maradék sült húsból”, akkor a ragu mindig jusson eszedbe. Daráljuk le a megmaradt husit, olajozzuk és fűszerezzük be, rottyantsunk alá, majd találjuk ki, milyen ragura vágyunk. Bolognait is tudunk belőle csinálni, akkor csak tésztát kell kifőzni pluszban mellé, de lasagne is készülhet a darált húsból, ez esetben kicsit több minden kell hozzá, de ez sem egy nagy mutatvány.
Fasírt, de hamburger is kisülhet a maradék húsból!
Ha nem raguszerű, szaftos ételre vágyunk, akkor sem kell sokat gondolkodni, hiszen a husi ledarálása után fasírtot vagy hamburgerhúst is tudunk belőle készíteni, ráadásul egyik sem egy komoly kihívás, a kezdő szakácsoknak sem.
A fasírthoz áztassunk be zsemlét, majd egy nagyobb keverőtálban a húsra reszeljünk fokhagymát. Szórjunk rá sót, borsot, pirospaprikát. Üssünk két tojást a tálba, majd a szétnyomkodott zsemlét és keverjünk hozzá hagymát (ha akarunk, nem kötelező). Keverjük össze jól az alapanyagokat, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára. Ezt követően már csak tetszőleges méretű golyókat kell formázni, majd zsemlemorzsába forgatni a fasírtokat, végül pedig forró olajban kisütni.
Hortobágyi palacsinta maradék húsból
Ha nincs otthon daráló vagy egyszerűen nincs kedved még ezzel is bajlódni, akkor sem kell sokat agyalni azon, hogy mit csinálj a maradék sült húsból. Egyszerűen fel is kockázhatod, és máris megvan a töltelék a hortobágyi húsos palacsintához. Ehhez pedig még ugyan szükséges palacsinta tésztát kisütni, de az sem bonyolult. 25 dkg lisztet 3 darab tojással és a sóval keverjünk simára, kb. 2 dl tejet adagoljuk hozzá, aztán még tegyünk bele 2 evőkanál olajat. Ezt követően süssük ki a fincsiségeket, töltsük meg a maradék husival, és tejföllel tálaljuk. Ha a maradék húsnak volt leve, akkor azt is öntsük rá a palacsintákra, úgy lesz az igazán finom!
A pástétom is játszik!
Sült húsból, de a húslevesből megmaradt főtt húsból is finom pástétomot lehet készíteni. 1 fej vöröshagymát, 1 teáskanál mustárt, ízlés szerint sót, borsot és pirospaprikát, 2 evőkanál majonézt és 2 tojást keverjünk össze a megmaradt hússal, majd tegyük hűtőbe és kis idő elteltével fogyasszuk nagy örömmel, mert tuti isteni lesz! Friss nosztalgia kiflin a legjobb, de igazából bármire rátesszük, finom lesz!
Csinálj belőle klubszendvicset!
Ha nem vagy főzős kedvedben és nem akarsz sok időt fecsérelni azzal, hogy kitaláld, mit csinálj a maradék sült húsból, akkor a klubszendvics egy nyerő ötlet lesz számodra! A hagyományos klubszendvics 3 pirított toast kenyérből készül. A legalsóra tehetjük a majonéz-alapot, majd fektessük rá a sonka és sajt szeleteket, majd jöhet a következő szelet toast kenyér, az alja megkenve majonézzel. Jöhet a salátalevél, paradicsom, a maradék sült hús, pirított bacon, tojáskarika a tetejére pedig a harmadik szelet majonézzel megkent toast kenyér. Kész is az isteni klubszendvics, jó étvágyat hozzá!