A háromnapos hosszú hétvégén a megszokottól eltérő menetrend szerint közlekednek a járatok az ünnep miatt. Mire számíthatnak az utasok, hogyan alakul a közlekedés rendje? MÁV, BKK menetrend pünkösd 2023 – mutatjuk a tudnivalókat!

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor. Várhatóan az utasforgalom is megnövekszik, ezért ha el akarjuk kerülni a pénztárak előtti sorban állást, célszerű online vagy jegyautomatánál intézni a jegyvásárlást.

MÁV BKK menetrend pünkösd 2023

Ünnepi menetrend szerint közlekednek a vonatok

A vonatok várhatóan május 28-án, pünkösdvasárnap az ünnepnapi, május 29-én, pünkösdhétfőn a vasárnapi, kedden pedig már a munkanapi menetrend szerint járnak.  A kiemelt, forgalmasabb vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz – a lehetőségekhez képest – több kocsit kapcsolnak a helyjegy fogyásától függően.

Az utasforgalom a szokásosnál nagyobb lehet, ezért célszerű a jegyváltáshoz igénybe venni az 5%-os kedvezményt nyújtó automatákat, vagy 10%-os kedvezménnyel online megvásárolni az Elvirán vagy a MÁV mobilalkalmazásban.

A Volánbusz-járatok és a HÉV-ek közlekedési rendje is módosul

A Volánbusz járatai pünkösdvasárnap a munkaszüneti napon, pünkösdhétfőn a hét első iskolai előadási napját és munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak. Kedden a hét első iskolai és munkanapja szerinti menetrend lesz érvényben.

A HÉV vonalain pünkösdhétfőn a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint járnak a szerelvények.

BKK menetrend pünkösd 2023

A BKK 2023-as menetrendi naptárát ajánljuk mindenki figyelmébe, itt van. A menetrendek elérhetők a bkk.hu/menetrendek weboldalon és a BudapestGO utazástervezőben.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Minden dolgozónak alanyi jogon jár, amikor elrendelik a hőségriadót – kötelező biztosítani

Az extrém magas nyári hőmérséklet – ami valljuk be egyre gyakoribb – nem csak a mindennapokban okoz nehézségeket, hanem a munkahelyek számára is komoly...

Tényleg bevezetik? Valóra válhat az ingyenes jogsi

Megjelent az a kormányhatározat, amely pénzt biztosít a honvédségnek a középiskolai tanulók ingyenes jogosítvány szerzésének finanszírozására- írta az economx.hu. A tervek szerint szeptembertől az...

Bársonyosan selymes bőr fillérekből: 6 természetes testápoló házilag

A bársonyosan selymes bőr sokak álma. Aki ilyen szerencsés adottsággal rendelkezik, annak nem kell bajlódnia a kiszáradás okozta apró sérülésekkel, vagy éppen a bőr...