Extra olcsóság: desszertek száraz kenyérből

A kenyérpuding angolszász területeken elterjedt édesség, -léteznek sós változatai is- az alábbiak ennél tovább mennek, mert a fő alapanyag a karamellizált kenyérkocka, ami amilyen olcsó, annyira jó.
A receptek ihletője nem is igazán a kenyérpuding, hanem a nagymamám reggeli levese, amihez kiflit szeletelt, megcukrozta vastagon és leöntötte kakaóval. Én meg nagyra nőttem.
Az alap: karamellizált kenyérkocka.
A kenyeret felkockázom, megszórom finoman porcukorral és egy serpenyőben, közepes lángon, rázogatva addig pirítom, hogy a cukor ropogósra karamellizálódjon rajta.

Nagyon egyszerű változatok, az arányok tetszőlegesek, ne tocsogjon a krémben.:
Fenti képen: kávéval kikevert mascarpone+csokipuding+porcukor
Aszalt szilva feldarabolva+fahéjas porcukor+vaníliapuding

Karamellpuding (recept a linken)+kókuszreszelék

Buta, de annál jobb mákos guba: vaníliapuding+cukrozott darált mák+reszelt citromhéj

Hasznosnak találtad ezt a cikket?
Küldd el másoknak is: