Legolcsóbb tavaszi vitaminok: fagyasztott zöldségek

Márciusra már mindannyian ki vagyunk éhezve bármire, ami zöld, pláne megfizethető, és zöld, és ezek a termékek ilyenkor a fagyasztópultban vannak. Extrafinom, laktató és spórolós ötletek zöldborsóra, és fagyasztott zöldségkeverékre.
Zöldségkeverék lencsével
4 főre
- 800 g zöldborsó
- 200 g főtt lencse
- 2 ekanál olaj
- 100 g zsemlemorzsa
- 4 gerezd finomra vágott fokhagyma
- őrölt fekete bors
- só
Az olajon aranybarnára pirítom a fokhagymát és a zsemlemorzsát. A kiengedett, lecsöpögtetett zöldségkeveréket és a lecsöpögtetett lencsét átforgatom rajta, sózom, borsozom.

Tejszínes-zöldborsós tészta
4 főre
- 400 g tetszőleges tészta
- 200 g zöldborsó
- 2 dl tejszín
- őrölt fekete bors
- só
Tetszőleges tésztát főzök, közben egy nagy serpenyőben tejszínt melegítek és beledobom a fagyasztott borsót, amikor összemelegszik, elkeverem a tésztával, sózom, borsozom.
Lehet dúsítani pirított szalonnakockákkal, úgy igazán ütős, csak drágább is. A képen sajttal.

Curry krumplival
4 főre
- 800 g felkockázott krumpli
- 400 g zöldségkeverék
- 1 nagy fej hagyma finomra vágva
- 4 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 200 g mazsola
- 2 ekanál curry
- csili ízlés szerint
- 2 ekanál olaj
- só
Az olajon aranybarnára pirítom a hagymákat, kevés vizet öntök rá, fűszerezem, belerakom a krumplit, sózom, és fedő alatt annyi vízben ami éppen ellepi, ressre főzöm. A végén beledobom a zöldségkeveréket, összemelegítem.

Zöldborsós rizssaláta napraforgóval
4 főre
- 150 g rizs megfőzve
- 600 g zöldborsó
- 200 g napraforgómag
- 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
- csilipehely ízlés szerint
- só
A magot és a csilit elkeverem, száraz serpenyőben megpirítom, összemelegítem a többi alapanyaggal, sózom.
Hidegen is jó.
Hasznosnak találtad ezt a cikket?
Küldd el másoknak is: