5 különleges fogás a legolcsóbb zöldségekből

Káposzta, répa és zellergumó, tél végén és kora tavasszal másra bajosan számíthatunk, ha alacsony költségvetésből akarjuk kihozni a zöldséges fogásokat. Ezekre mutatunk most nem közismert, ám annál finomabb fogásokat. A receptek mind rendkívül egyszerűek.

Főételnek számolva fejenként 1/2 kg zöldséggel érdemes számolni.

Sült zellerkarika

A zellert meghámozom, ujjnyi szeletekre vágom. Egy tepsit kiolajozok, ráfektetem a karikákat, sózom, borsozom, meglocsolom olajjal és 150 C fokos sütőben 2 órát sütöm.

Hamburgerbe is bele lehet rakni hús helyett, rendkívül intenzív, aromás finomság.

Sült káposztaszelet és paradicsomosan sült káposztaszelet

A káposztát bő ujjnyi vastag szeletekre vágom, maradjon egyben. A zellert meghámozom, ujjnyi szeletekre vágom. Egy tepsit kiolajozok, ráfektetem a karikákat, sózom, borsozom, meglocsolom olajjal és 150 C fokos sütőben 2 órát sütöm.

A paradicsomos változathoz a szeletet még a fenti olajozáson, sózáson, borsozáson túl külön meglocsolom annyi sűrű paradicsompürével, ami jól átjárja, befedi és úgy sütöm meg.

Mindkettő édes, karamelles, rizzsel körítve kész főételek.

Répatócsni

A répákat meghámozom, közepes répánként egy evőkanál liszttel elkeverem, annyi vizet adok hozzá, hogy formázható massza legyen. Sózom, őrölt szerecsendióval ízesítem.

Egy serpenyőben olajat hevítek és a tócsniból félcentis palacsintát nyomkodok bele, mindkét oldalát aranybarnára sütöm.

Magában is ájulásig el lehet tőle készülni, pláne majonézzel körítve.

Répa, földimogyoró és narancs

A répákat meghámozom, legyalulom. Földimogyoróvajat kikeverek felesben narancslével, sózom és a tűzálló edénybe rakott répákra locsolom. 150 C fokos sütőben 2 órát sütöm.

Laktató, egy rizzsel pláne az.

Amerikai káposztasaláta

4 főre pirítóssal feladva főételnek elég mennyiség

  • 1 kg finomra reszelt káposzta
  • 250 g reszelt répa
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 ekanál mustár
  • 1 dl tárkonyecet 
  • őrölt fekete bors
  • cukor

A majonézt tejszínnel elkeverem, a  mustárral és ecettel ízesítem. Az alapanyagokat összekeverem, és egy éjszakát pihentetem lefóliázva a hűtőszekrényben.

Itt pedig egy extra: majonézes cékla, mert általában a cékla is jó árban van ilyenkor.

Itt vannak a szuper és olcsó rizses és babos ételeink is!

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Ezt a rejtett szabályt sokan nem tudják a nők 40 nyugdíj kapcsán – Ezért nem vásárolhatsz szolgálati időt

Sokan nincsenek tisztában vele, hogy a nők 40 nyugdíj esetén nem lehet szolgálati időt vásárolni. Mutatjuk, miért és mire kell figyelni.

Ha így viselkedsz a játszótéren, százezrekre büntethetnek

Játszótéri szabályok: ismerd őket meg cikkünkből, ne kockáztass bírságot!

Hol a legolcsóbb és a legfinomabb a párizsi? Leteszteltük, ez a nyertes!

Nagyon szeretem a párizsit. Ha te is, akkor ezt a cikket neked írtam!

Ezért ne használd a vízforralót a szállodában – pokol, ami abban benne van

A szállodai vízforraló veszély nem csak a legionella szaporodásában, hanem a műanyagból oldódó BPA- és ftalát-maradványokban, valamint az elhanyagolt tisztítás miatt felhalmozódó szerves szennyeződésekben rejlik.

A tökéletes pásztortarhonya titkai: ez a legolcsóbb bográcsos fogás, ha unod a paprikás krumplit

Régi nagy kedvenc, ami jó minőségű alapanyagokból és egy kis hozzáértéssel igazi nyári lakoma lesz.