Már mindenki várja, hogy végre beköszöntsön a tavasz. Nincs is messze. A kert, a ház környéke legalább annyi figyelmet érdemel, mint az otthonunk.

A tavaszi-nyári időszakban rengeteg időt töltünk a szabadban, így fontos, hogy az udvar gyönyörű, stílusos, praktikus legyen.

Kezdj el tervezgetni. Egy-két trükk, és te is könnyen vidámmá varázsolhatod az udvarod, teraszod, még húsvét előtt!

Ha nagy dolgokra nincs pénzed, pár egyszerű megoldással is nagyon jó hangulatot teremthetsz.

  • Ha van kerti padod fesd át egy új színre. Azonnal megváltozik a hangulat. Esetleg a párnákat áthúzhatod, turkálóban vásárolt, olcsó textillel.
  • Szerezz be új növényeket! Na, nem a virágboltból… látogasd meg barátaidat, cserélgessétek a virágokat, szaporítsátok a zöldeket!
  • Nem muszáj megvenned a legdrágább dolgokat, egy használt tárgyból is gyönyörűt varázsolhatsz a kertedbe. Nem kell más hozzá, csak egy kis kreativitás! Pl. Ha van a ház körül (esetleg a szomszédban) régi, rozsdás talicska, fesd  át, és ültesse bele virágot. Ugyanezt meg lehet tenni egy régi boroshordóval esetleg egy öreg, kiszuperált kerékpárral.
  • Bizonyára akad otthon egy régi, kopott farmernadrágod. Kis kézügyességgel remek kerti díszt varázsolhatsz belőle. Szalmával, száraz fűvel tömd ki a szárát, a derekába tegyél földet és ültess bele virágot. Egy fához ültetve mókás szezondísze lehet a kertednek.
  • A valóságtól  elrugaszkodott kertibútor-árak mellett, vagy az alacsony árkategóriában tömegbútort kínáló unalmas formák és műanyagok helyett készíthetsz például raklapból bútort. Nem kell hozzá más csak néhány raklap (fatelepen kapható), kalapács, szög, kézi fűrész, csiszoló. Kezdődhet is a munka. Csináld a családdal együtt,garantáltan jól fogtok szórakozni!

Kapcsolódó

Legfrissebb

Paulik János: a futballklub a srácok második családja

– A bajnoki címre és az első osztályba való feljutásra most még nincs esélyünk – nyilatkozta a Hóvége.hu tudósítójának Paulik János mester –, de...

Gyomirtó házilag: 8 olcsó és vegyszermentes megoldás, hogy ápolt kerted legyen

Nem könnyű feladat a gyomoktól megszabadulni, hiszen könnyen és gyorsan szaporodnak, elrontják a kert összképét. Sőt elveszik a helyet és a tápanyagokat a saját...

Mikor vannak ingyenes múzeumi napok? Mutatjuk, hová mehettek már most hétvégén

Kevesen tudják, hogy a múzeumok nem csak a nemzeti ünnepek alkalmával látogathatók ingyenesen. Azonban 2024-ben is érvényes az a szabályozás, miszerint minden múzeumban ingyenesen...