5 élelmiszer, amit már nem tudsz megvenni ép ésszel

Rengeteget monitorozzuk az áruházi árakat, és néhány termék esetében a mindent sújtó infláció már olyan mértékű, hogy vegye meg a fene, maradjon a polcon, akkor se kell, ha amúgy beleférne, mert az ár egyszerűen röhejessé vált.
100%-os, NEM PASZTŐRÖZÖTT gyümölcslé
Sose volt olcsó, de mostanra teljesen irreális, hogy egy családban akár napi több literrel is elfogyó termék egyliteres dobozzal 600 Forintnál is többe kerül.

Gomba
A nettó, termesztett csiperke kilója 1000 Forint felett van, mivel rendkívül magas a víztartalma, ennyi gomba egy négyfős levesre nagyjából elég, pörköltnek fejenként fél kilóval is kell számolni.

Habtejszín
Ami a legdurvább, hogy a habtejszínnek hivatalosan sem nevezhető, (a habtejszín minimum 28% zsírtartalmú) így, vagy úgy hígított és adalékanyagokkal telebombázott termékek annyira elterjedtek, hogy egy hiperben így néz ki a tejszínes polc. A bekarikázott termék a habtejszín, a többi mindenféle lebutított kulimájsz.:


Pacal
Most tényleg? 2000 Forintnál többe kerül egy ugyan közkedvelt és tényleg fantasztikus élményekért felelős, de akárhogy is nézzük, beltartalmi értékkel nem nagyon rendelkező belsőség kilója, amit 4-5 órát kell nyitott ablakok mellett főzni?

Köröm
Na a másik, jogos, hogy kulturálisan kötődünk hozzá, de a körömnek úgy 70%-a csont. Tehát ezért a húsos csontért kell most kilónként 699 Forintot fizetni.

+1: Ferrero
Ezen személyesen akadtam ki, a szemle végén a pénztárnál. Tenyérnyi, egyáltalán nem kézműves, egyáltalán nem a legextrább alapanyagokból készülő bonbon több, mint 2000 Forint? Mi van?