Bontott vagy egész bolti csirkét érdemes venni?

Mielőtt rögtön rávágnánk, hogy igen, érdemes utánaszámolni a csirke aktuális árának.

Átlagos bolti árakkal számoltunk, akciókat nem vettünk figyelembe.

A csirke a sertés mellett az egyik leggyakoribb húsféle a magyar háztartásokban. Viszonylag olcsó, emellett egészséges, de milyen formában érdemes megvenni ezt az alapanyagot?

Külön részek ára a cikk írásának idején:

  • csirkecomb 749 Ft/kg, egy pár súlya: = kb. 400 g  299 Ft
  • farhát és nyak, levesnek valók belsőség nélkül 289 Ft/kg, egy súlya: = 400 g  116 Ft
  • bőrös, csontos csirkemell 1299 Ft/kg, egy súlya = kb. 300 g 390 Ft

Összesen tehát 805 Ft

  • Bontottcsirke belsőségek nélkül: 769 Ft/kg                                      
  • A fenti részek össztömegének megfelelő méretű csirke ára (kb, 1,2 kg)= 845 Ft

Összesen tehát 845 Ft

Bár azt gondolnánk józan paraszti ésszel, hogy az egész bolti csirke olcsóbb, a számok azt mutatják, mindig utána kell számolni, mielőtt döntünk. Különösen igaz ez az árstopos világban, ahol a csirke egyes részei különösen olcsók, mások drágábbak, az egész baromfi pedig egy teljesen külön kategória.

Napi Spúrtipp
Hóvége Ügyfélszolgálat

Egy apró változtatás, ami látványosan csökkenti a ráncokat? Meg fogsz lepődni!

Nem kell botox, nem kell méregdrága krém. A természetes ránctalanítás kulcsa ott van az arcodon: ez a mosoly.

Mivel jár, ha napi bejelentéssel foglalkoztatnak? Ezt az 5 dolgot sokan figyelmen kívül hagyják

A napi bejelentés TB szempontból szolgálati időt ad, de nem jár vele betegszabadság, táppénz vagy rendes szabadság. Cikkünkben 5 fontos tudnivalót gyűjtöttünk össze, amit 2025-ben is sokan figyelmen kívül hagynak.

Melyik magyar rendező filmje: Az ötödik pecsét? Műveltségi kvíz

Tedd próbára a tudásod, játssz velünk!

Heti akciók: 99 Ft‑os fahéjas csiga, féláras laktózmentes kakaós tej – Ez a pöpec reggeli? Van más is…

A heti akciók most gyorsuló óraként ketyegnek: sok ár épp ma fordul vissza teljesre.

Ízletesebb lesz a gomba, ha a tisztításnál erre odafigyelsz – nem mindegy, hogyan csinálod

Te is úgy tudod, hogy a gombát meg kell pucolni? Pedig a profik egészen máshogy csinálják.