Jó, ha tudunk róla, hogy a nyugdíjasokat érintő kedvezményes napok nemcsak a nagyobb üzletláncoknál, hanem a gyógyszertárakban is elérhetőek. Szerencsére egyre több kedvezményt lehet igénybe venni, amelyek megkönnyítik a mindennapi életet. Városszerte több gyógyszertárban is kaphatnak a nyugdíjasok 10-15%-os kedvezményt vagy válogathatnak különféle kedvezményre jogosító kupon közül. Egy biztos, nem kell a vény nélkül kapható gyógykészítményeken spórolni, mert biztos, hogy mindenki megtalálja a számára legkönnyebben igénybe vehető kedvezményt. Bemutatjuk, hogyan érvényesíthetők a patikákban a nyugdíjas kedvezmények.

Nyugdíjas kedvezmények 2024-ben: ezekbe a patikákba érdemes betérni

Budapest, XXII. kerület, Magasház Patika

A nagyobb üzletláncok mintájára a patikák is átvették a kedvezményes nyugdíjas napot. A Magasház Patikában keddenként nyugdíjas nap van, így a recept nélküli gyógyszerek, étrendkiegészítők, kozmetikumok és egyéb termékek 10% kedvezménnyel vásárolhatók meg, amennyiben más akcióban nem szerepelnek. Jó tudni, hogy gyógyászati segédeszközökre, készülékekre nem érvényesíthető a 10% kedvezmény.

Budapest, XIII. kerület, Danubius Patika

A nyugdíjas kedvezmények 2024-ben is minden kedden és csütörtökön elérhetők a Váci úton található Danubius Patikában. A recept nélkül vásárolható teljes árú termékekre 10% kedvezmény jár.

Budapest, XIII. kerület, Béke Patika

A Jász utcában található Béke Patika szintén kedden és csütörtökön várja nyugdíjas vásárlóit 10%-os kedvezménnyel, amely a vény nélkül kapható termékekre érvényesíthető.

Budapest, II. kerület, Vérhalom Patika

A Vérhalom téren található patikában minden szombaton 15%-os kedvezménnyel vásárolhatjuk meg a vény nélkül kapható termékeket. A szombati nyitvatartás rendje: 8-13 óra.

Budapest, II. kerület, Komjádi Gyógyszertár 

A Komjádi uszoda mellett, a régi MDF piac oldalában működő gyógyszertárban szintén 15%-os kedvezménnyel lehet vásárolni minden szombaton. Viszont tartsuk szem előtt, hogy szombaton a patika csak 8-13 óráig tart nyitva.

Budapest, VI. kerület, Köröndi Patika

Az Andrássy út 84. szám alatt található Köröndi Patika két napon is 10%-os kedvezményt nyújt nyugdíjas vásárlóinak. Kedden és csütörtökön érdemes menni és a vény nélkül kapható készítményeket megvásárolni.

Budapest, XXII. kerület, Budafok Patika

Budafokon, a Gádor utcában várja nyugdíjas vásárlóit minden csütörtökön 10% kedvezménnyel a Budafok Patika. A kedvezmény a recept nélkül megvásárolható termékekre vonatkozik.

Extra kedvezmény kuponok

Jó, ha tudjuk: a Pingvin Patikákban extra kuponok érhetőek el, amelyek többféle kedvezmény érvényesítésére is felhasználhatóak. A kuponok beválthatók ingyenes házhozszállításra vagy akár 50%-os vásárlási kedvezményre is.

Az összes kupon elérhető a Pingvin Patikák oldalán.

Nyugdíjas kedvezmény 2024: nem vényköteles termékek, amikből jó, ha van a háznál

Az alábbi termékekből mindig jó, ha van otthon. A vény nélkül kapható termékeket végképp nem kíméli az áremelkedés, így érdemes figyelni, hogy mikor kaphatók jó áron.

  • A Tantum Verde torokfertőtlenítő most 38%-os kedvezménnyel vásárolható meg a Béke Patikában.
  • Az 500 mg-os Algopyrin tablettából is érdemes most tartalékolni, mert 24%-os kedvezménnyel juthatunk hozzá.
  • Az Advil Ultra Forte fájdalomcsillapító 18%-os kedvezménnyel kapható a Béke, a Köröndi és a Danubius Patikákban.
  • A Szent-Györgyi Albert 1000 mg-os c-vitamin tabletta 43%-os kedvezménnyel kapható szintén a Béke, a Köröndi és a Danubius Patikákban.
  • A reumás panaszokra ajánlott Reumablok Forte most 14%-os kedvezménnyel vásárolható meg a Gyöngy Patikákban, pl. a Vérhalom Gyógyszertárban.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Hogyan ellenőrizhetjük az adószámlánkat? Mutatjuk lépésről lépésre

Tartozásunk van? Esetleg túlfizetésünk? Ha nem vagyunk benne biztosak, érdemes minél hamarabb lekérdezni az adószámlánkat, nehogy később meglepetés érjen. A túlfizetés még a jobbik...

Otthonfelújítási támogatás kinek jár? 6 millió forintot is kaphatsz

Az Otthonfelújítási támogatás várhatóan 2024 júniusától pályázható lesz. A kormány a 108 milliárdos programot a RePower nevű uniós forrásból fedezi. A támogatás az 1990...

Önkormányzati segély nyugdíjasoknak: így kérhetnek segítséget az idősek, ha kevés a havi ellátás

Jó, ha tudjuk, hogy bizonyos élethelyzetekben vagy ha rendkívüli segítségre van szükségünk nyugdíjasként, akkor támogatásért fordulhatunk az önkormányzathoz is. Nem elég a nyugdíj és...