Sokan nem tudnak róla, pedig csak az önkormányzattól kell igényelni az ingyenes fürdőbelépőt. Debrecenben évente 5, Berettyóújfaluban pedig évente 10 alkalommal mehetnek ingyen fürdőzni a 65. életévüket betöltött személyek. Hogyan kell igényelni ezt a támogatást és mely fürdőkben vehetjük igénybe? Ingyenes fürdőbelépő nyugdíjasoknak: mutatjuk az összes fontos tudnivalót.

Ingyenes fürdőbelépő nyugdíjasoknak Debrecenben 

Aki elmúlt 65 éves, az évente 5 alkalommal veheti igénybe a debreceni Aquaticum Termálfürdőt és a Kerekestelepi Strandfürdőt az életminőségük javítása érdekében. Ehhez nem kell mást tenni, mint a Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán Főosztályának Szociális Osztályán (4026 Debrecen, Kálvin tér 11) benyújtani az kedvezményes fürdő használatra jogosító kérelmet. A kérelemhez mellékelni kell az igénylő lapon kívül az érvényes személyi igazolványt, a lakcímkártyát és a Taj-kártyát is.

A kérelmet mindig az adott év november 15-ig lehet benyújtani, és a következő év december 31-ig érvényes.

Ingyenes fürdőbelépő nyugdíjasoknak Berettyóújfaluban

Berettyóújfaluban 10 alkalmas fürdő belépő támogatás kérelmezhető minden 65. életévét betöltött személy részére a Bihar Termálliget Strand- és Termálfürdőbe. Fontos tudni, hogy a kedvezmény a szauna szolgáltatásra nem vonatkozik, illetve gyógykezelésre sem lehet igénybe venni. Szintén fontos, hogy a támogatás felhasználható a strandfürdőbe vagy a fedett termálfürdőbe történő belépésre is, viszont külön-külön belépésnek számít a strand és a fedett rész használata.

Amennyiben szeretnénk kérelmezni a 10 alkalmas támogatást, úgy személyesen igényelhetjük Berettyóújfalu Polgármesteri Hivatalának Igazgatási Irodáján (4100 Berettyóújfalu Dózsa Gy. u. 17-19.; telefon: 54/505-450). A támogatás igényléséhez szükség van Berettyó Kártyára, mert erre kerül majd utalásra a támogatás összege. Berettyó Kártyára minden helyi lakos jogosult, az ezzel kapcsolatos fontos tudnivalók itt találhatók.

A támogatás az igénylés évében, december 31-ig használható fel és érvényesítéskor be kell mutatni a fürdőben a Berettyó Kártyát és a lakcímkártyát.

Kedvezményes fürdő belépők egész márciusban

A debreceni és berettyóújfalusi kedvezmények mellett országszerte is nagyszerű  akciók várják a fürdőzni vágyó nyugdíjasokat. Mutatjuk a legjobbakat:

  • A celldömölki Vulkán Gyógy-és Élményfürdő szerdai és pénteki napokon kivételes akciót tart. Ezeken a napokon a nyugdíjas belépő csak 1500 forint, a kedvezmény egészen június 21-ig elérhető.
  • A nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő március 1. és április 30. között hétköznapokon 50%-os kedvezménnyel látogatható.
  • A Berekfürdői Gyógy-és Strandfürdő kifejezetten a támogatott fürdőkezelésekre hirdet akciót. Március 31-ig  a berekfürdői lakosok és az éves fürdőbérlettel rendelkezők önrész befizetése nélkül vehetik igénybe a kezeléseket. A kistérségben élők pedig 50% kedvezményt kapnak a kezelésekre.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Balatoni viharjelzés értelmezése: az életed múlhat rajta és sokan rosszul tudják

Minden évben április 1-jétől október 31-ig viharjelző szolgálat működik a négy legnagyobb tavunknál. Tudjuk, hogy melyik mit jelent? Ha a Balatonhoz készülünk, még az...

Hogyan lehet a szúnyogok ellen védekezni? Nagy erőkkel zajlik az irtás ezen a héten

A Katasztrófavédelem rendszeresen közzéteszi, hogy éppen hol irtják a szúnyogokat: ezen a héten 12 vármegye 297 településén lesz szúnyoggyérítés, összesen 62 ezer hektáron. A...

Ne hagyd elszállni a villanyszámlát: 8 tipp, hogy kevesebb legyen a klíma fogyasztása

Az utóbbi hetekben olyan meleg volt, hogy akinek csak van klímája a lakásban, az bekapcsolta. Ilyenkor sokak fejében megfordul, hogy ez mennyire megdobja villanyszámlát,...