2022 októberében újraindulnak az ingyenes lakossági tanfolyamok Budapest VI. kerületében. A képzésen a terézvárosi lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezők vehetnek részt.

Az angol és német nyelvi, valamint a számítástechnikai oktatás azoknak is lehetőséget nyújt a tanulásra, akiknek nincs lehetőségük más tanfolyamon való részvételre – írja a terezvaros.hu.

Kezdők, haladók és újrakezdők is jelentkezhetnek.

A német nyelvtanfolyam kezdő és újrakezdő szinten indul.

Az angol nyelvi kurzuson a kezdő, újrakezdő, középhaladó és továbbhaladó/kommunikáció központú csoportokban bővíthetik ismereteiket a résztvevők.

A számítógépes tanfolyamok megfelelő létszámú jelentkező esetén tematikus formában indulnak.

A teljesen kezdők számítógépes alapismereteket tanulhatnak. Újraindul a prezentációkészítés/multimédia képzés, lesz internet-kisokos, továbbá  szövegszerkesztés/Word tanfolyam. (Utóbbi három tanfolyam részvételi feltétele az alapfokú gépkezelési és internethasználati ismeretek megléte.)

A 30 órás képzések körülbelül nyolc hétig tartanak, helyszínük a kerületi iskolákban lesz. Az oktatást Terézvárosban tanító, szakképzett számítástechnika- és nyelvtanárok végzik. A kurzus befejeztével a programot eredményesen teljesítők emléklapot kapnak.

Fontos: Az eredményes teljesítés egyik feltétele a tanórák legalább 80%-án való részvétel.

A képzéseken Terézváros felnőtt lakói vehetnek részt, életkortól és képzettségtől függetlenül.

Jelentkezni kizárólag személyesen, a Terézvárosi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán lehet, legkésőbb október 5-ig. Részletek a tervaros.hu-n.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Hogyan ellenőrizhetjük az adószámlánkat? Mutatjuk lépésről lépésre

Tartozásunk van? Esetleg túlfizetésünk? Ha nem vagyunk benne biztosak, érdemes minél hamarabb lekérdezni az adószámlánkat, nehogy később meglepetés érjen. A túlfizetés még a jobbik...

Otthonfelújítási támogatás kinek jár? 6 millió forintot is kaphatsz

Az Otthonfelújítási támogatás várhatóan 2024 júniusától pályázható lesz. A kormány a 108 milliárdos programot a RePower nevű uniós forrásból fedezi. A támogatás az 1990...

Önkormányzati segély nyugdíjasoknak: így kérhetnek segítséget az idősek, ha kevés a havi ellátás

Jó, ha tudjuk, hogy bizonyos élethelyzetekben vagy ha rendkívüli segítségre van szükségünk nyugdíjasként, akkor támogatásért fordulhatunk az önkormányzathoz is. Nem elég a nyugdíj és...