Nyitólap Keress többet! Kamatmentes hitel vállalkozásoknak: akár 100 millió forint is kapható
HIRDETÉS

Kamatmentes hitel vállalkozásoknak: akár 100 millió forint is kapható

Kamatmentes hitel vállalkozásoknak: akár 100 millió forint is kapható
Kamatmentes hitel vállalkozásoknak: akár 100 millió forint is kapható

2024. április 30-tól igényelhető a KKV Technológia Plusz Hitelprogram uniós forrású, fix 0%-os kamatozású kölcsöne. A hitelt mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetik beruházási, fejlesztési célokra. A kamatmentes hitel vállalkozásoknak az országban bárhol felhasználható, egyetlen kivétel Budapest.

HIRDETÉS

Kamatmentes hitel vállalkozásoknak

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram egy uniós forrású hitel, ami április 30-tól igényelhető az MBH és a Gránit Bank fiókjaiban, egészen 2024. december 30-ig. A mikro-, kis-, és középvállalkozások számára biztosítják ezt a kamatmentes beruházási hitelt.

Budapesten kívül az ország minden területéről várják a kérelmezőket, a keretösszeg kétharmadát azon régiók között osztják ki amelyek a leghátrányosabb helyzetben vannak. Ezek a Dél-Dunántúl, az Észak-Alföld, Dél-Alföld, és Észak-Magyarország. Ha valakinek ezeken a területeken van bejegyzett székhelye, nagyobb eséllyel fogja tudni kérvényezni a hitelt.  

Mekkora az összege?

Minimum 10, maximum pedig 100 millió forint lehet a felvett hitel összege. A szerződés megkötése után számított 6-18 hónap a rendelkezésre tartási idő. Nincs kezelési költség, se tartási jutalék vagy előtörlesztési díj. A teljes futamidő alatt fix nulla százalékos az ügyleti kamat. Ez azt jelenti, hogy a visszafizetendő összeg kiszámítható, a kifizetés végéig változatlan értékű havi kiadásnak minősül.

Mire használható fel?

A kölcsön beruházási célú, tehát fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra lehet felhasználni. Ilyenek lehetnek például:

HIRDETÉS
  • elektromos jármű beszerzése
  • új tárgyi eszköz beszerzése
  • immateriális javak beszerzése
  • megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazásához kapcsolódó új eszközök beszerzése, új megújuló energiatermelő eszköz, például napelem beszerzése
  • információs és kommunikációs technológiai eszközök (hardver, hálózati és telekommunikációs eszközök) beszerzése
  • mérnöki és szakértői tanácsadás igénybevétele
  • képzés
  • minőség-, környezet- és egyéb irányítási rendszerek bevezetése és fejlesztése

Mik a feltételei?

Olyan mikro-, kis- és középvállalkozás veheti igénybe a hitelt, amely belföldön van bejegyezve (devizabelföldinek minősül). Rendelkeznie kell magyar adószámmal, és Magyarország területén lévő székhellyel. Gazdaságilag potenciálisan életképesnek kell lennie a vállalkozásnak és legalább 5 főt kell foglalkoztatnia az utolsó lezárt évi beszámoló alapján. Feltétel az is, hogy rendelkezzen legalább egy teljes, lezárt üzleti évvel.

További szükséges információkat a palyazat.gov.hu oldalon lehet találni.

HIRDETÉS
Nyitólap
Kihez forduljak?
Ügyfélszolgálat
Hírlevél
Exit mobile version