A Munka Törvénykönyvének 2023. január elsejei változásával a munkavállalót indokolt esetben évente öt munkanap gondozói távollét illeti meg. Ez a gondozói szabadság 2024-ben is rendelkezésre áll azon munkavállalók számára, akik súlyos egészségi állapotban lévő hozzátartozójuk vagy a velük egy háztartásban élő érintett személyes gondozását végzik.

Ki igényelheti a gondozási szabadságot?

Az évi öt nap fizetetlen távollétet olyan munkavállaló igényelheti, aki gondozza egyik hozzátartozóját vagy az arra rászoruló vele egy háztartásban élőt. De hogyan határozható meg a gondozásra szorulás állapota? A törvény két, együttes feltételt határoz meg a gondozásra szorulás viszonylatában. A gondozott személynek súlyos egészségügyi állapotúnak kell lennie, valamint jelentős gondozást kell igénybe vennie. Ennek megítélése orvosi szakmai kérdés lesz. A kezelőorvos tud a személyi gondozó részére igazolást nyújtani a fennálló súlyos egészségi állapotról, valamint a gondozásra szorulás indokoltságáról is.

Mivel éves gondozási szabadságot hozzátartozók vagy egy háztartásban élők súlyos egészségromlása következtében igényelhetünk, ezért nem árt tisztázni ezen kategóriák jelentését. Hozzátartozónak számít a jogban:

  • a házastárs,
  • az egyeneságbeli rokon (felmenők: szülők, nagyszülők stb.; lemenők: gyermek, unoka stb.),
  • az örökbefogadott,
  • a mostoha- és nevelt gyermek,
  • az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő és a testvér,
  • az élettárs,
  • az egyeneságbeli rokon házastársa,
  • a házastárs egyeneságbeli rokona és testvére, és a testvér házastársa is.

Gondozási szabadságot lakótárs vagy barát gondozása esetén is lehetőségünk van igényelni, amennyiben közös háztartásban élünk. Ebben az esetben nem szükséges a rokoni kapcsolat.

Gondozási szabadság igénylése

A súlyos egészségi állapotot és a gondozás indokoltságát alátámasztó igazolás kiállítása a gondozásra szoruló személy kezelőorvosának a feladata. Mivel ez orvosi szakkérdésnek minősül, ezért a munkáltató nem vitathatja, hogy valóban szükség van-e személyes gondozásra.

A munkavállaló kötelessége a hozzátartozói státuszt vagy a közös háztartásban élést is valamilyen módon bizonyítani. Ez megtörténhet lakcímkártya vagy anyakönyvi kivonat bemutatásával, illetve kormányablakból kért hatósági bizonyítvánnyal is egy lakcímen élésről. A munkavállaló ezt követően öt napra mentesül a rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettségének teljesítése alól. Ez gondozói munkaidő-kedvezménynek minősül, és a mentesülési idők jogi csoportjába tartozik.

A távollét idejére tehát nem jár díjazás és szünetel az érintett társadalombiztosítási jogviszonya is. A szabadsággal ellentétben nincs 15 napos előrejelzési kötelezettsége a munkavállalónak, azonban köteles helyzetének megfelelően mihamarabb tájékoztatni a munkáltatót a távollét kérésének időpontjáról. Kizárólagosan a munkavállaló szabja meg a gondozói szabadság időpontját. Annyi kikötés van, hogy a munkáltatónak ezt legfeljebb két részletben kell biztosítania, azonban a munkavállaló kérésére ez a feltétel is megváltoztatható.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Balatoni viharjelzés értelmezése: az életed múlhat rajta és sokan rosszul tudják

Minden évben április 1-jétől október 31-ig viharjelző szolgálat működik a négy legnagyobb tavunknál. Tudjuk, hogy melyik mit jelent? Ha a Balatonhoz készülünk, még az...

Hogyan lehet a szúnyogok ellen védekezni? Nagy erőkkel zajlik az irtás ezen a héten

A Katasztrófavédelem rendszeresen közzéteszi, hogy éppen hol irtják a szúnyogokat: ezen a héten 12 vármegye 297 településén lesz szúnyoggyérítés, összesen 62 ezer hektáron. A...

Ne hagyd elszállni a villanyszámlát: 8 tipp, hogy kevesebb legyen a klíma fogyasztása

Az utóbbi hetekben olyan meleg volt, hogy akinek csak van klímája a lakásban, az bekapcsolta. Ilyenkor sokak fejében megfordul, hogy ez mennyire megdobja villanyszámlát,...