Kondibérlet helyett pénztárcabarát sportok

Te is tettél újévi fogadalmat? Vagy mindig is aktív voltál, csak szeretnéd okosabban csinálni?

Mutatjuk, hogy tudod elérni az álomtestet és a békés elmét fillérekből!

Ilyenkor januárban elárasztanak minket a hirdetések, hogy mi mindent kell megvegyünk azonnal, hogy fittek, szépek és egészségesek legyünk – persze minden aranyáron. Okos ember azonban nem kezd ilyenkor költési rohamba. Inkább végiggondolja, mi kell igazán ahhoz, hogy formába lendüljön!

Sport egyedül

Elég például heti 3-5 alkalommal megdolgoztatni a szívünket és a tüdőnket némi kardiomozgással. A kardiomozgás hatékonyságát az mutatja, hogy megemelkedik a pulzusunk, kiizzadunk és a légzésszámunk is megnövekszik. Erre a legegyszerűbb módszer a tempósnak érzett gyaloglás, a kocogás, majd futás. Ehhez tényleg nem kell semmi, csak egy pár cipő. Már bőven lehet tízezer forint alatt is találni megfelelő futócipőket. Már egyszerű tizenötezres csuklópánt is pont megfelel arra, hogy profi pulzuskontrollos edzéseket végezzünk.

Ha erősödni, formálódni szeretnénk, elég heti 2-3 alkalommal erőedzést végezni, hogy az izmaink fejlődni tudjanak és a csontozatunk is szépen megerősödhessen. Erre számos szabadtéri edzőterem van már, de otthon is nekikezdhetünk a saját testsúlyos gyakorlatoknak. A calisthenics és a börtön/fegyencedzés például nem igényel semmilyen eszközt. Meglepődsz majd, milyen messzire lehet jutni súlyzó nélkül is!

Sport társsal, csapatban

Válasszunk néha társas sportot a minőségi együttléthez! Az ország számos pontján várnak minket a szabadtéri pingpongasztalok. Ha hiányzik is a háló, pár ezer forintért már beszerezhető egy hordozható darab. Focizáshoz szintén semmi nem kell, csak egy labda és egy akármilyen sportcipő.

Bármelyik sportra igaz, hogy költésben a határ a csillagos ég. De miért csináljuk bonyolultan és drágán, ha csinálhatjuk egyszerűen és okosan is?

Kapcsolódó

Legfrissebb

2020 óta lejtmenetben a magyar adórendszer – Mutatjuk az okait

Komoly kritikát kapott a kormány 2020 óta folytatott adópolitikája, ami miatt kiszámíthatatlan a magyar adórendszer. A kormány visszamenőleges hatállyal alkot adójogszabályokat, adótörvények helyett rendeleti...

Zsebkendőnyi teraszon is lehet sok paradicsomod: ez a bombabiztos módszer

Még nem késő a paradicsom termesztése júliusban sem. Ha ilyenkor ültetünk, akár októberben is bőven hozhat termést a növény. Kis helyünk van rá vagy...

Elektromos roller kötelező biztosítás kalkulátor: ne fizess százezreket, ez csak trükk

Nagyjából 80-100 ezer elektromos roller közlekedik a magyar utakon, ezeknek 25 százaléka a közösségi rollermegosztók járműve. Régóta vitatéma, hogyan lehet használatukat szabályozni a közlekedésben,...