5 olcsó és tartalmas paprikás krumpli változat

A paprikás krumpliba nem csak virslit és kolbászt lehet tenni, vannak olcsóbb és laktatóbb, sőt, egészségesebb változatai is.
Alaprecept 4 főre
- 800 g salátaburgonya cikkekre vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
- 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
- 2 ekanál zsiradék
- őrölt fekete bors
- só
A zsiradék felén aranybarnára pirítom a hagymát. Rádobom a krumplit, megszórom a paprikával, sózom, és felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi és alacsony lángon lassan ressre főzöm.
Fontos, hogy paprikás krumplinak csak NEM szétfővő burgonya jó, a lisztes krumplikból készítve nem lesz megfelelő állaga, szétesik, trutyi lesz.

Gombával
Laskával, vagy csiperkével, de aki gombászik, erdei-mezei gombákkal is dúsíthatja, azoktól még jobb lesz.
A fenti recepthez:
- 400 g gomba
A gombát felcsíkozom, a zsiradék másik felén egy serpenyőben folyamatosan rázogatva megpirítom. Lehet hozzáadni finomra szeletelt fokhagymát is.
Gerslivel
A fenti recepthez:
- 300 g gersli (árpagyöngy)
A gersli főzési ideje közel áll a salátaburgonyához, így a burgonyával együtt kell felrakni főni. Így a fogás több folyadékot igényel, erre oda kell figyelni.
Nokedlivel
A fenti recepthez:
- 300 g liszt
- 1 egész tojás
- víz
A tojást simára keverem a liszttel, sózom, annyi vízzel keverem simára, hogy szaggatható sűrűségű legyen. Lobogó vízbe szaggatom. Amikor feljön a tetejére, leszűröm és a paprikás krumpliba keverem.
Hatperces tojással
A fenti recepthez:
- 8 db tojás
A tojásokat lobogó vízben a vízbe helyezéstől számítva 6 percig főzöm, meghámozom és rögtön tálalom a paprikás krumplin.
Zöldborsóval
A fenti recepthez:
- 300 g fagyasztott zöldborsó
A fagyasztott borsót a már majdnem elkészült paprikás krumplihoz adom, elkeverem és összemelegítem. A fagyasztott zöldborsót nem kell főzni, gőzölt termék.