Franciasaláta, kaszinótojás, sonkatekercs: 1 óra alatt megvan mindhárom klasszikus

Mi az a három klasszikus étel, amit mindenki szeret, ráadásul gyorsan elkészül és egyetlen ünnepi asztalról vagy vendégségből sem hiányozhat? A tökéletes trió természetesen a franciasaláta, kaszinótojás, sonkatekercs. Most a húsvét és a sok vendégeskedés miatt ízletes és gyorsan elkészíthető receptekkel idézzük fel ezeket a kicsit retró kedvenceket.
Nem lehet csodálkozni a franciasaláta, kaszinótojás, sonkatekercs töretlen népszerűségén, mivel nagyon finom és hihetetlenül egyszerűen elkészül mindhárom. Hibázni sem lehet velük, ha nincs ötletünk arra, hogy mit vigyünk a vendégségbe vagy mi kerüljön az asztalra, tuti biztos választás. Mutatjuk, hogyan lehet gyorsan finomat készíteni.
Franciasaláta, kaszinótojás, sonkatekercs: így készítsd!
Franciasaláta
Hozzávalók 6 személyre:
- 50 dkg fagyasztott franciasaláta alap
- 4 evőkanál mustár
- 500 ml tejföl
- 3 evőkanál majonéz
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Néhány perc alatt sós vízben puhára főzzük a fagyasztott zöldségkeveréket, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
- Amíg a zöldség hűl, elkészítjük a salátaöntetet. Ehhez nem kell mást tenni, mint alaposan összekeverni a mustárt, tejfölt és a majonézt, majd ízlés szerint sózni és borsozni.
- A lehűlt zöldségekhez hozzáadjuk az öntetet, jól összeforgatjuk. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben, akkor jól összeérnek az ízek.
Sonkatekercs
Hozzávalók 6 személyre:
- 12 szelet pulykamellsonka
- 4 db főtt tojás
- 20 dkg krémsajt
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál citromlé
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A főtt tojásokat villával törjük össze apróra.
- A krémsajtot összekeverjük a mustárral, citromlével, sóval és borssal, majd hozzáadjuk az összetört tojást és robotgéppel simára dolgozzuk. Persze robotgép nélkül is lehet.
- Végezetül töltsük meg a sonka szeleteket a krémmel, majd egyenként tekerjük fel.
Kaszinótojás
Hozzávalók 6 személyre:
- 6 db tojás
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- 1,5 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- 1 késhegynyi só
- 1 késhegynyi bors
Elkészítés:
- A 6 darab tojást keményre főzzük, majd félbevágjuk félbe és kiszedjük a tojássárgáját.
- A majonézt, a mustárt, a tejfölt a petrezselyemmel és az összetört tojássárgájával keverjük össze, majd ízlés szerint adjunk hozzá sót és borsot.
- A félbevágott tojásokat töltsük meg a krémmel és szépen helyezzük el egy nagy tálon a sonkatekercsekkel együtt.