Viharos, vagy nem viharos időkben is előfordul egy elkeveredett, elveszett, vagy ellopott pénztárca, óvatlanul lerakott forgalmi. A zökkenőmentes, és akár ingyenes pótlás lépéseit vettük sorba.

Ha minden elveszett

Keresd elő az útleveled, erre szükséged lesz az ügyintézéshez. Ha nincs útlevél, semmi sincs, amivel igazolhatnád magad, akkor se kell pánikolni.

Akkor menj be a kormányablakba egy anyakönyvi kivonattal (születési vagy házassági), ha az sincs, akkor anélkül menj be, nem kell vinned senkit, aki igazol (nagykorú, cselekvőképes személyről beszélünk), a pótlási folyamatot így is el tudják indítani.

Ha lopás = rendőrség

Ha biztosan elveszett, otthon nem találod, széttépte a foxid, a rendőrségnek nincs dolga vele, ne rabold az idejüket, ők gyilkosokat keressenek, ne a te konyhaszekrényben bújkáló pénztárcád.

Ha lopás történt, akkor menj be a rendőrségre, a lopásról kapsz jegyzőkönyvet, ezt vidd majd a pótlásra a kormányablakba.

Az elveszett és megsemmisült okmányok ügyeit kormányablakokban, vagy a NAV-nál (adókártya) intézheted, a tiltástól a pótlásig. Időpontot az időpontfoglaló rendszerben, vagy az 1818 számon lehet kérni. Ha minden elveszett, érdemes az 1818 -at hívni, mert elég komplikált a 3-4 időpontot egymás után összerakni az online rendszerben, telefonon egyszerűbb.

Iratok letiltása

Mivel az iratainkkal vissza lehet élni, az első kormányablakban húzz sorszámot, és tiltasd le mindet, ezt a bejelentést 3 napon belül amúgy köteles vagy megtenni, itt egyben elindíthatod a pótlási folyamatot is.

Bankkártya = azonnal függeszd fel/tiltsd le

Az online felületen, vagy a telefonos ügyfélszolgálaton van erre lehetőség. Ha biztosan tudod, hogy a kártya az ingatlanon belül bujkál, nem lehet idegen kézben, csak függeszd fel első körben, mert az visszavonható, a tiltás nem.

Lakásbiztosítás fedezi

A pótlási költségeket a lakásbiztosításod valószínűleg fedezi, ezért ha rendelkezel ilyennel, feltétlenül nézz utána, és indítsd el azt az ügyet is a biztosítódnál, így az időt és a bosszúságot leszámítva nem lesz károd az esetből.

Itt pedig egy útmutató, hogyan keress elveszett tárgyakat.

Hóvége ügyfélszolgálat

Kapcsolódó

Legfrissebb

Most fél áron a legfinomabb kajszi: 9 szuper szedd magad sárgabarack 2024-es helyszínt mutatunk

Tavaly nagyon kevés sárgabarack termett a fagyok miatt, nem is adták olcsón. Idén valamivel jobb a helyzet: a nagybani piacon 900-1200, a boltokban 1400-1600...

Bonyolult jogi ügyek? Mostantól jogász segíti a Hóvége Ügyfélszolgálat munkáját

Nemrég debütált legújabb segítő szolgáltatásunk, az Ügyfélszolgálat. Úgy éreztük, hogy nagy szükség lenne egy felületre, ahol bárki felteheti a kérdését vagy elmondhatja a problémáját....

Hogyan kell visszafizetni a CSOK-ot, ha nincs gyerek?

A CSOK nagy segítséget jelenthet gyermekes családok lakáshoz jutásában, azonban ha tervezett gyermekek után vesszük igénybe, akkor számolnunk kell azzal a lehetőséggel is, hogy...