Nemrég debütált legújabb segítő szolgáltatásunk, az Ügyfélszolgálat. Úgy éreztük, hogy nagy szükség lenne egy felületre, ahol bárki felteheti a kérdését vagy elmondhatja a problémáját. Mindezt anélkül, hogy sorszámot kellene húznia vagy rengeteg papírt kitöltenie egyetlen kérdés miatt. Jogi tanácsadás online, ami teljesen ingyenes – létezik még ilyen manapság? Igen, fordulj hozzánk!

Szerintünk nincs megoldhatatlan helyzet, ha tudjuk, hogy kihez kell fordulni. Bármilyen kérdést feltehetsz: például jogi ügyekkel, mentális segítségnyújtással, segélyek vagy támogatások igénylésével, valamint kedvezmények érvényesítésével, munkaügyekkel, továbbá egészségügyi ellátással kapcsolatban.

Bemutatjuk az Ügyfélszolgálat jogászát

Az Ügyfélszolgálat továbbra is várja az olvasói kérdéseket, problémákat. Ahhoz, hogy az összetett jogi ügyekben szakszerű és megnyugtató választ tudjunk adni, mostantól Dr. Kajó Cecília LL.M. igazgatásszervező, jogász, adatbiztonsági és adatvédelmi szakjogász segíti az Ügyfélszolgálat működését.

Jogi tanácsadás online – a Hóvége jogásza segít!

Dr. Kajó Cecília közel 30 éve dolgozik közigazgatásban, ennek a felét töltötte törvényességi felügyeleti feladatokkal (pl. képviselő-testületi és bizottsági előterjesztések vizsgálatával, illetve társasházi törvényességi felügyeleti feladatokkal). Hivatása másik felében hatósági jogalkalmazói munkával (szabálysértési, állatvédelmi, birtokvédelmi, környezetvédelmi, hagyatéki, hatósági feladatokkal) foglalkozott. Főtitkára volt, jelenleg pedig szakértő tanácsadója a Magyar Birtokvédelmi Szövetségnek. Gaál János mellett társszerzője az ORAC Kiadónál 2023 telén megjelent Birtokvédelmi Kézikönyvnek. A Kúria Birtokvédelmi Joggyakorlat-elemző Munkacsoportjának tagja volt 2018-ban. Adatvédelmi szakdolgozata 2024-ben a Magyar Adatvédelmi Tudatosságért Társaság pályázatán „ezüst” minősítést ért el.

Tanácsot elsősorban olyan ügytípusokban, problémákkal kapcsolatban tud adni, melyeket a polgármesteri hivatalokban lehet elintézni, illetve az adatvédelmi hatóságra tartozó ügyekben. Rendkívül széleskörű tapasztalata van birtokvédelmi-szomszédjogi és állattartási-állatvédelmi ügyekben, ezekről meghívott előadóként az Állatorvostudományi Egyetem állatvédelmi szakállatorvos-képzésén illetve a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara állatvédelmi szakjogász-képzésén tartott előadásokat.

Elakadtál? Ha valamit nem sikerül egyedül megoldani és jó lenne tudni, merre tovább, ne habozz! Kérdezd az ügyfélszolgálatot!

Kapcsolódó

Legfrissebb

Balatoni viharjelzés értelmezése: az életed múlhat rajta és sokan rosszul tudják

Minden évben április 1-jétől október 31-ig viharjelző szolgálat működik a négy legnagyobb tavunknál. Tudjuk, hogy melyik mit jelent? Ha a Balatonhoz készülünk, még az...

Hogyan lehet a szúnyogok ellen védekezni? Nagy erőkkel zajlik az irtás ezen a héten

A Katasztrófavédelem rendszeresen közzéteszi, hogy éppen hol irtják a szúnyogokat: ezen a héten 12 vármegye 297 településén lesz szúnyoggyérítés, összesen 62 ezer hektáron. A...

Ne hagyd elszállni a villanyszámlát: 8 tipp, hogy kevesebb legyen a klíma fogyasztása

Az utóbbi hetekben olyan meleg volt, hogy akinek csak van klímája a lakásban, az bekapcsolta. Ilyenkor sokak fejében megfordul, hogy ez mennyire megdobja villanyszámlát,...