Nyitólap Spórolj! Ingyenes nyári utazás a gyerekeknek Kajla útlevéllel: mire, hogyan érvényes?
HIRDETÉS

Ingyenes nyári utazás a gyerekeknek Kajla útlevéllel: mire, hogyan érvényes?

Ingyenes utazás gyerekeknek Kajlával

Megéri a Kajla útlevelet maguknál tartani az alsó tagozatosoknak: a „Hol vagy, Kajla?”program idén nyáron is ingyenes utazást biztosít a gyerekeknek belföldön, egészen augusztus 31-ig. A remek kezdeményezés 5 éve indult, célja, hogy kisiskolások megismerjék, és családjukkal közösen beutazzák Magyarországot. Mutatjuk a tudnivalókat.

HIRDETÉS

Ingyenes utazás gyerekeknek

„Hol vagy, Kajla?” program idén nyáron is számos program lehetőséget és kedvezményt nyújt a kisiskolásoknak és családjuknak. Az iskolai szünidő alatt minden alsó tagozatos gyermek, aki rendelkezik világoskék Kajla-útlevéllel, díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz, a GYSEV, a BAHART és a MAHART belföldi, helyközi járatain.

A „Hol vagy, Kajla?” programról röviden

2019 óta minden évben elindul a „Hol vagy, Kajla?” gyerekeknek szóló, országos szintű turisztikai program. A kajla.hu-n megtalálhatók azok a programlehetőségek, ahová az alsósok ingyen utazhatnak a Kajla útlevéllel. Rengeteg izgalmas felfedeznivaló vár kicsikre és nagyokra egyaránt: falvakat, városokat, várakat és különleges természeti kincseket látogathatnak meg, akár a nyár minden hétvégéjére választhatnak úti célt. Itt vannak az ajánlatok. Az útlevéllel rendelkező gyerekek számos helyen kaphatnak Kajla pecséteket, amelyekkel további ajándékokra, kedvezményekre lehetnek jogosultak.

Minden általános iskolás alsó tagozatos diák megkapta a tanév elején a 2022/2023-ra szóló világoskék Kajla útlevelet. (Ha időközben elveszett vagy tönkrement, akkor a kajla.hu-n igényelhető új, csupán ki kell tölteni az itt található űrlapot.)

Kajla útlevél utazási kedvezmény: mi kell hozzá?

Csupán a világoskék Kalja útlevélre van szükség és gyerek diák- vagy személyigazolványára, amivel kiváltható a vonat-, busz- és hajójáratra érvényes Kajla regisztrációs jegy.

HIRDETÉS

Hogyan működik a Kajla útlevél?

A szülőnek, kísérőnek jegyet kell vennie, de a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. járatain a gyermekkel együtt utazók élhetnek a 33%-os családi kedvezményel. Fontos azonban, hogy a feláras vonatokra a gyorsvonati pótjegyet, a pót- és helyjegyet vagy a helyjegyet a Kajla útlevéllel ingyenes utazó gyerekeknek is meg kell vásárolni.

Az utazáshoz a gyermek díjmentes Kajla jegyét előre meg kell váltani. Ezt megtehetjük a vasúti pénztárakban, a MÁV applikációból, a MÁV  jegykiadó automatáinál vagy az internetes jegyértékesítési rendszerén keresztül. Egyútra és oda-vissza útra is meg lehet venni.

Volánbuszos utazás esetén a Kajla útlevéllel rendelkező gyermekeknek nem kell menetjegyet váltani, de a helyfoglalással közlekedő járatokra javasolt Kajla regisztrációs jegy kikérése elővételben a pénztárakban. A gyermekek kísérői menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg. A távolsági kiegészítő jegyre kedvezmény nem érvényesíthető, így (országos besorolású) emelt szintű szolgáltatást nyújtó autóbuszjárat igénybevétele esetén, a kiegészítő jegyet mind a gyermek, mind pedig a kísérő részére meg kell váltani.

A nyári szünetben ismét elérhető a „KajlaBalaton24 jegy” is. A jegy az utas által megjelölt időponttól számított 24 óráig érvényes, de legkésőbb augusztus 31-ig. A kedvezményes jeggyel egy napig korlátlanul lehet utazni a Volánbusz Balatonfüred–Tihany között közlekedő menetrendszerinti járatain, a MÁV-START balatoni vonalain Szabadbattyán–Tapolca, Szabadbattyán–Balatonszentgyörgy és Balatonszentgyörgy–Sümeg között valamint, a balatonfenyvesi kisvasúton.

Meddig jár ingyenes utazás gyerekeknek?

A program kisiskolásoknak szól, vagyis addig, amíg a gyerek nem kezdi az 5. osztály. Az a gyermek, aki 2023-ban befejezi a negyedik osztályt és szeptembertől felső tagozatos, az őszi szünet végéig még használhatja az útlevelét a különböző kedvezmények igénybevételére.

Nincs még terv a nyárra? Mutatunk pár szuper tábort, amit SZÉP kártyával is kifizethetsz

Forrás: MÁV, kajla.hu

HIRDETÉS
Nyitólap
Kihez forduljak?
Ügyfélszolgálat
Hírlevél
Exit mobile version