Karácsonykor minden eshetőségre fel kell készülni. Szűk családi körben terveztetek ünnepelni, de befut egy telefon, hogy másnap meglátogatnának a régen látott rokonok? A lakást viszonylag gyorsan össze lehet rántani, az ajándék már egy kicsivel fogósabb kérdés. Adjunk, ne adjunk, mit adjunk? A doboz bonbon és tusfürdő kombinációnál tudunk sokkal jobbat: saját készítésű karácsonyi ajándék csokiból! Apró, de egyedi figyelmesség, ráadásul mutatós és viszonylag gyorsan elkészül.
Ezekben a villámlátogatásokban az a jó, hogy nem kell rá nagyon készülni. A vendégek éppen csak beugranak, kis eszegetés, beszélgetés, kávé, esetleg egy korty ital, aztán már mennek is tovább. A vendégség nem az ajándékozásról fog szólni, de nem árt, ha van kéznél valamilyen apróság. Akár a váratlan vendégeket szeretnénk meglepni, akár a kollégákat, kedves szomszédokat, a következő ötlettel biztosan belopjuk magunkat a szívükbe.
Saját készítésű karácsonyi ajándék: csupa édes finomság
Készítsünk karácsonyi csokit! Nyugalom, nem kell a tűzhely mellett állni, a sütő helyettünk elvégzi a munka oroszlánrészét.
Hozzávalók:
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 tábla tejcsokoládé
- 1 tábla fehér csoki
- drazsé, gumicukor, keksz, esetleg mogyoró, mandula, aszalt gyümölcs
Nem muszáj a legkülönlegesebb, legdrágább csokoládét használni. A Lidl sajátmárkás terméke nagy kedvenc, ár-érték arányban verhetetlen. Érdemes még az ünnep előtt bevásárolni belőle, mert a diszkont már december 24-től zárva lesz.
Édes saját készítésű karácsonyi ajándék – így csináld!
A sütőt előmelegítjük 100°C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymás mellé helyezzük a csokoládétáblákat. A tepsit sütőbe tesszük, és addig hagyjuk bent, amíg az összes csoki folyósra nem olvad. Kivesszük, majd fogpiszkálóval vagy hústűvel szépen átkeverjük a megolvadt csokoládét, ahogy a lenti videóban látjuk.
Megszórjuk az édességekkel (vagy a csonthéjasokkal, esetleg is-is), majd megvárjuk, amíg a csokoládé teljesen kihűl. Tegyük hűtőbe egy éjszakára, és másnapra teljesen megszilárdult, törjük a táblát nagyobb darabokra. Ennyi az egész.
A csomagolást sem kell túlbonyolítani. Tegyük celofánba, azután kössük át egy karácsonyi szalaggal. Apró, de egyedi ajándék, amivel biztosan nem nyúlhatunk mellé.
@cookvegetarian DIY CHRISTMAS GIFT IDEA Ingredients: 1 dark chocolate bar 1 milk chocolate bar 1 white chocolate bar Toppings: Candy canes Mini biscuits Mini marshmallows Sprinkles Quinoa puffs Method: Preheat oven to 100°C and line a baking tray with parchment paper. Arrange chocolate bars on the prepared baking tray and place them in the oven until the chocolate is completely melted. Create a swirling effect by using a toothpick or skewer to mix the melted chocolates together. Sprinkle toppings like crushed candy canes, mini biscuits, mini marshmallows, sprinkles and quinoa puffs over the melted chocolate. Allow it to cool and set in the refrigerator. Once hardened, break it into bite-sized pieces and enjoy your delicious homemade chocolate bark or place it into cellophane packaging to create a cute homemade Christmas gifts for your family and friends! #diychristmasgift ♬ original sound – Cook Vegetarian