Amikor életünk egyik, ha nem a legfontosabb és legszebb napjára készülünk azt szeretnénk, hogy minden tökéletesen sikerüljön. Az esküvő szervezésében alapvető fontosságú, hogy hol tartjuk azt. Most mutatunk olcsó esküvői helyszíneket Budapesten, ahol a szépség és az igényesség alap.

Hogyan kezdjük?

Először is érdemes kitalálni, hány vendéget szeretnénk meghívni, milyen menüsorral szeretnénk várni a násznépet, valamint az is fontos szempont lehet, hogy lesz-e lehetőség a helyszínen tölteni az éjszakát. Továbbá a helyszínválasztást alapvetően meghatározza az is, hogy szabadtéri vagy beltéri vigadalmat szeretnénk. Persze, persze, ezek mind fontosak, mégis az egyik legfontosabb az ár. Könnyen megugorhat a házasságkötéssel járó ceremónia ára, de van bőven olyan megfizethető esküvői helyszín a fővárosban, ahol a szépség és az igényesség alap.

Olcsó esküvői helyszínek Budapesten? Mutatjuk a lehetőségeket! Az első: Dunai Csónakház

A 80-120 fő befogadására alkalmas 20. kerületi helyszín remek lehetőség a házasságkötésre. Hétköznap és vasárnap 345.000 forintért meg lehet kaparintani ezt a helyet, mely a Duna-parton található, a fűzfák árnyékában. A Csónakház rusztikus, mégis modern belső tere tökéletes helyszínt biztosít a hajnalig tartó szórakozásra. Ha szombaton szeretnénk tartani a lagzit, akkor is csak 395.000 forintot kell fizetnünk, ezzel pedig nyugodtan nevezhetjük az egyiknek az olcsó esküvői helyszínek közül Budapesten.

OFF Kultúrszövőgyár

A 4. kerületben, a Berni utca 1. szám alatt található épület extravagáns és fiatalos, a 30 éven keresztül szövőgyárként szolgáló gyárépület belseje egyszerre modern és őrzi a régi idők emlékét. Olcsó esküvői helyszínnek számít Budapesten, hiszen a 100-150 fő befogadására alkalmas épület 550.000 forintért lehet kibérelni a hét bármelyik napján. A hatalmas nyílt terekkel rendelkező épület fényárban úszik, a meleg fényekkel megvilágított tégla falak pedig még egyedibbé teszik a helyet. A korábbi gyárépület akár 250 embert is be tud fogadni, de kis szertartásra is van lehetőség, a 200 négyzetméteres teraszon. Fiataloknak és a nagy bulizóknak tökéletes helyszín, hiszen a közelben nincsenek lakóépületek sem, így hajnalig tarthat a buli.

ÖbölHáz Rendezvényközpont

A Kopaszi-gáton található épület remek alternatíva lehet a fővárosiaknak, akik olcsó esküvői helyszínt keresnek Budapesten. A 11. kerületi öböl az utóbbi évtizedben hatalmas átalakuláson ment keresztül, ezért nem meglepő, hogy egyre többen választják ezt a helyszínt a házasságkötéshez. Az esküvőnek kiváló hangulatot kölcsönöz a víz közelsége, a fák árnyéka és a kellemes szél, amelyet a 600 négyzetméteres fedett teraszon élvezhetünk ki igazán. Az akár 150 főnek helyet adó rendezvényközpont ára hétköznap és vasárnap 395.000 forint, szombaton pedig 495.000.

Pál-völgyi katlan

Talán az egyik legtökéletesebb és legolcsóbb esküvői helyszín Budapesten a 2. kerületben található Pál-völgyi katlan, mely a természetbe olvadva biztosítja csodás helyszínt egy szabadtéri esküvőnek. A parkosított udvart sziklafalak veszi körbe, a Pál-völgyi katlan a Hármashatár-hegy csoport lábánál elterülő Szépvölgy-Rózsadomb felszíne alatt rejtőzik, az itt található öt legnagyobb barlangrendszer együttes hossza több, mint 30 km. Ezt, a 70-130 fő befogadására képes helyszínt 520.000 forintért lehet megkaparintani.

Festetics palota

A Nemzeti Múzeum, a Szabó Ervin Könyvtár és az Olasz Kulturális Intézet szomszédságában bújik meg a Pollack Mihály utcában. Ez a gyönyörű, barokk stílusú termekkel rendelkező helyszín sok pár álomesküvőjének is lehet a helyszíne. Az elképesztően elegáns, emelkedett hangulatú, romantikus esküvőnek helyet adó épület 642.000 forintba kerül egy napra, ami még mindig az olcsó esküvői helyszínek közé tartozik Budapesten. Azonban érdemes lehet megfizetni az árát, hiszen egy biztosan felejthetetlen eseménynek nyújt helyet a Festetics palota.

Mennyibe kerülnek az egyéb költségek?

Az imént leírt árak természetesen csak a helyszín kibérlésére vonatkoznak, ezen felül fizetnünk kell az ételért, a ruhákért és, ha szeretnénk az ottalvásra is helyet szolgáltatni, akkor persze a szobákért és szállásért is pluszba kell majd fizetnünk. Mindezt azonban meg lehet oldani úgy is, hiszen sok olcsó esküvői helyszín van Budapesten, így kapcsolatunk megkoronázására nem muszáj milliókat költeni.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Olcsó receptek 2000 forint alatt: paradicsomos káposztafőzelék gombafasírttal

2000 forintból ebéd vagy vacsora 4 főre? Nem lehetetlen: sorozatunkban olyan recepteteket mutatunk, amelyek ennyiből (vagy akár kevesebből) kijönnek. Íme, az ‘olcsó receptek 2000...

Tavasszal gyűjthető gyógynövények: áprilisban és májusban ezt a hatot keresd

A gyógynövényekkel sokféle (egyszerűbb) betegséget kezelhetünk, csillapíthatjuk a fájdalmat, nyugtathatjuk idegeket, ráadásul teljesen ingyen juthatunk hozzájuk. Hasznosak, könnyű beszerezni őket és a gyűjtögetés akár...

Mit tehetünk a darazsak ellen? 7 környezetbarát megoldás

Hamarabb jött a jó idő és sok helyen feltűntek már a darazsak. Bár hasznuk is van ezeknek az állatoknak, jó, ha felkészülünk. Mit tehetünk...