Nemsokára itt a pünkösd, országszerte rengetegen készülnek az ünnepre. Ha még nem, tudod, merre menj, cikkünk segíthet a választásban: pünkösdi programok 2024 Budapest – ezek a legizgalmasabb események.

Pünkösdi programok 2024-ben Budapesten

Jazzy FesztiválBor, mámor, zene

2024. május 17-20. között rendezik meg a Jazzy Fesztivált a a Budapest MOM Kulturális Központban. A négynapos rendezvényen a jó zene finom borokkal társul. A színpadokon egymásnak adják a mikrofont olyan külföldi sztárok, mint a legendás brit csapat a Matt Bianco, a francia funky fenegyerekei az Electro Deluxe, a londoni soul díva Izo Fitzroy, és a holland zseni Sharon Kovacs. 

Persze a hazai jazz, soul és funky élvonal is képviselteti magát: fellépnek Dés László és barátai, Takács Nikolas, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, Ladánybene 27, Anima Sound System, Barabás Lőrinc, a Sárik Péter Trió Falusi Mariannal kiegészülve, Éliás Gyula, a Melody Maker és még sokan mások. További infók itt.

Svábhegyi búcsú

A XII. kerületi Diana-parkban május 18. és 20. között rendezik meg a Svábhegyi Pünkösdi Búcsút. Ez a Hegyvidék egyik legrégebbi és legszebb hagyományőrző programja. A kezdetekben alapvetően zenés, táncos, mulatós rendezvény mára változatos kulturális programmá nőtte ki magát. Persze megmaradtak a sváb ételkülönlegességek, a jóféle sörök, a sramli, na meg a tánc és táncház. A gyerekeket a Kalamajka Bábszínház, a Katáng együttes és egy igazi bűvész szórakoztatja majd, de lesz körhinta, arcfestés és állatsimogató. Bővebben itt.

Kutyasétáltatás

Idén a Hármashatár-hegyen tartják a már-már hagyománynak számító pünkösdi szocializációs kutyasétáltatás. A séta regisztrációhoz kötött, de a részvétel ingyenes, bárki részt vehet az eseményen. Találkozó május 19-én, vasárnap, az 56-os villamos végállomásánál reggel 9 órakor.

Tropicarium

Május 18-20 között is nyitva tart a Tropicarium, 10 órától este 20-ig. 20-án aligátor és kígyó látványetetés is lesz – az biztos, hogy nem mindennapi program. A Tropicarium cápák, egzotikus hüllők és kétéltűek, kis majmok, madarak és több ezer színes halfaj otthona. A cápaakvárium alatt húzódó látványalagútban a látogatók karnyújtásnyira csodálhatják meg a homoki tigris- és barna szirtcápákat.

Cinkotai tájház

Május 18-án, szombaton 15 órától a XVI. kerületben a Cinkotai Tájházban elkezdődnek a pünkösdi programok. Ez vár a családokra:

  • tavaszi szélcsengő készítés
  • kézzel hajtott fa körhinta
  • 30 fajta népi játék
  • 7 pünkösdi próba
  • pünkösdi király és királynő választás
  • zenés előadások

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kapcsolódó

Legfrissebb

Megbízható utazási irodát keresel? Rémálom lehet a nyaralás, ha ezt az 5 dolgot nem tisztázod előre

Sok ember – főleg a családosok – számára felszabadító lehet, ha a nyaralást nem saját időnk és energiánk kárára szervezzük meg, hanem megbízunk ezzel...

A HBO Maxból Max lett: hogyan befolyásolja az előfizetői díjakat?

Május 21-től az HBO Maxból Max lett. Akik előfizettek a streamingszolgáltatásra, azok az elmúlt pár napban tapasztalhattak apróbb hibákat, és ha megnézzük a Max...

Mi az adóstárs és a kezes közötti különbség? Kétszer is gondold meg, mit vállalsz

Ha kölcsönt felvevő ismerősük, rokonunk felkér minket, hogy segítsük ki őket és legyünk az adóstársuk vagy kezesük, jól fontoljuk meg, mit lépünk. Az adóstárs...